Sveriges Utbildningsradio, UR är en digital kanal för kunskap och lärande som även sänder sina program i SVT:s och Sveriges Radios kanaler. UR:s uppdrag som enskilt public service-bolag är att bidra till kunskap och utbildning samt att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. Genom att utgå från viktiga samhällsutmaningar och kombinera journalistik och pedagogik skapar UR program som väcker intresse, känslor och förståelse – för att våra användare ska kunna se på sig själva och världen med större kunskap. Vi är cirka 240 medarbetare som huvudsakligen arbetar i Stockholm, i nya lokaler i SVT-huset som ligger centralt vid Gärdet. Läs mer på: www.ur.se

UR drivs av att ge frihet genom kunskap. Vi är en motkraft mot ökade kunskapsklyftor. Som public service-bolag identifierar vi självständigt kunskapsbehov och skapar ett utbud för att möta dem. Ibland rör det sig om ett riktat behov till en begränsad grupp, ibland om ett brett behov hos hela befolkningen. UR finns till för alla som vill ha mer kunskap – både de många och de få.

UR har ett unikt kunskapsuppdrag och genom att förena journalistik och pedagogik skapar UR program som hjälper människor till ny och bestående kunskap.

Vad vi erbjuder dig
UR har ett unikt kunskapsuppdrag och genom att förena journalistik och pedagogik skapar UR program som hjälper människor till ny och bestående kunskap. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt och bidra till samhällsnyttan och till UR som en attraktiv arbetsplats. Genom miljontals årliga streamingstarter bidrar vi till både lärande och kunskap som finns tillgängliga digitalt, på våra egna och andras plattformar.

UR har nyligen infört en distansarbetspolicy som innebär att du har möjlighet att arbeta på distans upp till 50 % när arbetet tillåter. Vi erbjuder våra anställda ett friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme per vecka och vi uppmuntrar till träning eller att bara fylla på genom en friskvårdspromenad på Gärdet under lunchen. Balans i livspusslet är viktigt för alla, och även om vi emellanåt har mycket att göra, är det viktigt för oss att våra anställda har möjlighet till balans i livet med en meningsfull fritid och tid för att hämta barn.

Arbetsuppgifter och ansvar – det här får du göra hos oss
Tjänsten passar dig som är en är en lysande skribent och strateg, som är van att skriva texter som engagerar. Du är bra på att hitta, värdera och skapa nyhetsvinklar som går i linje med UR:s strategiska mål och vision och presentera och förmedla dessa vidare.
Du kommer att ingå i ett stort kommunikationsteam som arbetar tvärfunktionellt och som har uppdraget att stärka UR:s varumärke, öka användningen av UR:s innehåll och skapa engagemang hos våra målgrupper, bland annat genom datadrivet arbete.

Du kommer själv driva press- och PR-projekt med fokus på att göra skillnad och skapa effekt utifrån vårt utbud. Ibland arbetar du med företagskommunikation och gör PR för att jobba mot våra företagsövergripande mål. I rollen ingår att driva varumärkesarbete genom PR, förtydliga UR:s uppdrag och samhällsnytta. Du kommer att paketera och distribuera innehåll för olika målgrupper och plattformar. Att genomföra uppföljning och mätning av kommunikationen för att förbättra effekten i framtida projekt och kampanjer ingår också i rollen. Samt kontinuerlig omvärldsbevakning relaterad till dina ansvarsområden och ämnen som rör verksamheten. Samverka med andra funktioner inom UR, som exempelvis kommunikation, redaktionerna, digital och analys är även en del av ditt arbete.

Vem är du?
Vi söker dig som har ett genuint intresse för UR:s verksamhet och syfte, där du vill vara med och bidra med samhällsnytta genom att göra kunskap tillgänglig för fler personer i Sverige. Drivs du av detta kommer du verkligen trivas hos oss!

För att du ska lyckas bra i rollen tror vi att du är strukturerad, ansvarstagande och en god lagspelare som ser till verksamhetens bästa. Du älskar PR och har vana av att skapa medial uppmärksamhet både traditionellt och digitalt. Du tycker om att arbeta i team men är också bra på att ta egna initiativ. För just denna tjänst tror vi att det är bra om du är stresstålig och kan hantera att växla mellan det snabba och mer långsiktiga arbetet som rollen kräver.

Personliga egenskaper
Du är kommunikativ, kreativ, lyhörd och bidrar till bra samarbeten både internt och externt. Du har stor initiativförmåga, vågar fatta beslut och arbetar för att uppnå resultat. Du har förmåga att skapa förtroende, engagemang och delaktighet i organisationen. Du delar gärna med dig av kunskap, värdesätter kollegialt lärande och tvekar inte att hjälpas åt när det behövs.

UR har i uppdrag att spegla hela landet och variationen i befolkningen genom vårt programutbud. Därför välkomnar vi medarbetare som kan bidra med detta till exempel genom att ha olika språkkunskaper, nätverk och perspektiv.

För tjänsten krävs
Relevant utbildning inom kommunikation eller journalistik.
Du är en mycket god skribent med mycket goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift.
Minst 5 års erfarenhet av att arbeta med proaktiv pressbearbetning och PR-frågor.
Erfarenhet av att hantera kriskommunikation, både proaktivt och reaktivt.
Erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler samt gärna av att driva influenser-samarbeten.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom en journalistisk organisation, men inget måste.

Övrigt
Tjänsten är en visstidsanställning på 11 månader med tillträde 1 september. Tjänsten är lokaliserad till huvudkontoret på Gärdet i Stockholm med möjlighet att arbeta på distans upp till 50 % när arbetet så tillåter. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Pernilla Angelin, chef för UR:s företagskommunikation. För anställningsfrågor kontakta Pia Olausson, HR-partner.

Fackliga upplysningar lämnas av Thomas Boström, SACO, John Naeslund Unionen, och Eva Blomberg, SJF. Samtliga nås via UR:s växel 08-784 40 00.

Välkommen med din ansökan i form av CV och brev senast den 1 juni 2022. Urval och kommunikation sker löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Sveriges Utbildningsradio, UR är en digital kanal för kunskap och lärande som även sänder sina program i SVT:s och Sveriges Radios kanaler. UR:s uppdrag som enskilt public service-bolag är att bidra till kunskap och utbildning samt att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. Genom att utgå från viktiga samhällsutmaningar...


Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group