Är du en driven nyhetsjournalist med koll på digital publicering i flera kanaler? Vill du bevaka och granska universitetsvärlden och göra världen och vardagen begriplig för studenter och doktorander vid Stockholms universitet? Kom och jobba med oss på #studietid, SUS digitala tidning med syfte att göra studentjournalistik i världsklass!
Stockholms universitets studentkårs vision är att de studerandes inflytande, medverkan och gemenskap under sin tid på universitetet skapar en studietid i världsklass. Stockholms universitets studentkårs uppdrag är att främja förutsättningarna för detta vid Stockholms universitet.

Om #studietid
#studietid är en digital tidning som drivs av Stockholms universitets studentkår (SUS) med syfte att utveckla och producera studentjournalistik i världsklass.
Redaktionen består av chefredaktör/ansvarig utgivare, två anställda reportrar, frilansande reportrar och digitala utvecklare samt ett tiotal arvoderade studentreportrar. #studietid startades 2018 och är idag en stark digital tidning – nominerad till Tidskriftspriset 2020 i kategorin Årets Tidskrift Fackpress. Nomineringen löd: “Här är en kaxig tvååring som går all in i digitalt – hela tiden med full koll på vad deras läsare behöver. Här blandas relevanta granskningar med instrumentell journalistik på en sajt som verkligen utnyttjar alla möjligheter för att guida till studentens vardag.”
I linje med SUS värdegrund och organisationens demokratibärande uppdrag drivs #studietid med tryckfrihetsförordningen som grund och i enlighet med mediebranschens etiska regler, Spelregler för press, radio och TV. Den redaktionella produktionen är politiskt och religiöst obunden och präglas av professionalism, saklighet och en strävan mot objektivitet.
Om uppdraget
Som nyhetsreporter arbetar du självständigt och som en del av redaktionen med nyhetsvärdering, produktion och publicering av nyheter i digital miljö. Du är redaktionens motor inom nyheter och aktualitet samt deltar i redaktionens löpande arbete med utveckling och produktion av nya format och granskande journalistik.

I uppdraget ingår bland annat:
Nyhetsbevakning, produktion och publicering i digital miljö
Att driva nyhets- och aktualitetsbevakning utifrån SUS redaktionella policy
Planering och produktionsledning av nya redaktionella format inom nyheter och aktualitet
Att delta i arbetet med #studietids granskningar från idéarbete till publicering
Att samordna och stötta studentreportrarnas produktion inom nyheter och aktualitet

Om dig
Du har en högskoleutbildning inom journalistik och/eller mediaproduktion och är nyfiken, driven och vill utvecklas i din yrkesroll.
Vi ser gärna att du
Har ett par års erfarenhet av nyhetsjournalistik på en redaktion med daglig publicering i digital miljö, gärna med produktion i text, bild, ljud och rörlig media
Har erfarenhet av digital publicering och produktionsverktyg som exempelvis Squarespace, InDesign, Photoshop mm.
Har erfarenhet av att delta i redaktionell utveckling av nya format
Har erfarenhet av att delta i arbete med granskande journalistik
Har erfarenhet av research med hjälp av Excel och andra verktyg för datajournalistik
Har erfarenhet av att öka spridning och genomslag för redaktionellt material i sociala medier
Talar och skriver svenska flytande
Talar och skriver engelska väl

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning. Du kommer att arbeta på SUS kansli som ligger i ljusa lokaler i direkt anknytning till Stockholms universitet. Vi erbjuder, förutom härliga kollegor att arbeta med, friskvårdbidrag och ordinarie arbetstid på 36,25 timmar i veckan. Tjänsten omfattas av gällande kollektivavtal.
Välkommen med din ansökan!
Skicka ditt personliga brev och ditt CV till rekrytering@sus.su.se senast den 31/5. I det personliga brevet vill vi att du besvarar frågorna varför du vill arbeta hos just oss och vad du tror att du kan tillföra till #studietid. Märk din ansökan med ”nyhetsreporter #studietid”. Ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Mer information
Frågor om SUS, tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av Sara Berg, chefredaktör och ansvarig utgivare för #studietid, på telefon 08-674 62 13 eller sara.berg@sus.su.se. Fackliga frågor besvaras av Loke Jansson Grönwald, ordförande för SUS lokala Unionen-klubb på Stockholms universitets studentkår, telefon 08-674 62 05, loke.jansson@sus.su.se

Mejla din ansökan till rekrytering@sus.su.se
MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Är du en driven nyhetsjournalist med koll på digital publicering i flera kanaler? Vill du bevaka och granska universitetsvärlden och göra världen och vardagen begriplig för studenter och doktorander vid Stockholms universitet? Kom och jobba med oss på #studietid, SUS digitala tidning med syfte att göra studentjournalistik i världsklass! Stockholms...


Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group