Visst bor vi i ett av världens finaste länder? Det tycker i alla fall vi! Vi på Visit Sweden arbetar varje dag för att få fler människor världen över att få upp ögonen och intresset för det avlånga landet i norr. Vårt huvudsakliga mål är att på ett hållbart sätt öka turismen till Sverige.

Nu letar vi efter en erfaren PR Manager till funktionen Sverige & Norden. Att få fler svenskar att välja Sverige på sin semester är ett nytt uppdrag för Visit Sweden för 2021 – ”Svemesteruppdraget”. Sverige & Norden arbetar främst mot den svenska, norska, danska och finska marknaden och ansvarar för att skapa publicitet via journalister och influencers i olika typer av medier

Rollen

Rollen har två större delar, det proaktiva- och det reaktiva PR-arbetet.

Proaktiv PR

Detta sker löpande och inom kampanjer och samarbeten. Det handlar om att identifiera trender, nyheter och möjligheter till mediarelationer samt att bearbeta journalister och opinionsbildare.

Reaktiv PR

Hantering och bedömning av inkommande journalist-förfrågningar i linje med lokal målgrupp/strategi. Det sker också kontinuerlig bevakning av medielandskapet samtidigt som vi identifierar och underhåller kontaktregister med prioriterade medierelationer på marknaden.

Utöver detta sker en ständig utveckling av PR-arbetet på de fyra marknaderna inklusive konceptutveckling, planering, genomförande (inklusive pressresor), uppföljning och rapportering. Vi arbetar också mycket med att skriva och redigera information till olika publikationer och korrespondens till marknaderna inklusive pressreleaser och annat marknadsmaterial.

I rollen som PR Manager kommer du arbeta nära kollegorna inom Sverige & Norden som idag består av ytterligare två personer. Tillsammans driver ni aktiviteterna inom Svemesteruppdraget från start till mål. Du kommer även att arbeta med PR managers på de övriga marknaderna (Storbritannien, USA, Frankrike, Nederländerna, Tyskland) samt kollegor i andra funktioner som stöttar arbetet inom Svemesteruppdraget.

Den vi söker

Vi letar efter en omtänksam, lekfull och nyskapande person som samtidigt kan operera affärsmässigt och professionellt. För att trivas i rollen behöver du ha god känsla för vad som är en nyhet och sedan förmågan att paketera denna mot målgruppen samt en stor vana av att sälja in idéer mot media/redaktioner. Om du har kunskap om besöksnäringen så hade det varit fantastiskt!

Övriga krav för tjänster är:

  • Relevant utbildning med inriktning på PR och/eller integrerad kommunikation och marknadsföring.
  • Mycket god kunskap i svenska och god kunskap i engelska samt god kunskap i minst ett av de tre skandinaviska språken i både tal och skrift.
  • Arbetat med PR i minst 3 år, på minst två av tre nordiska marknader.
  • Erfarenhet av projektledning.
  • Erfarenhet från marknads-PR.

Vi ser också gärna att du har erfarenhet från arbete på redaktion.

Övrig information

Tjänsten gäller en projektanställning till 2021-12-31 och kan förlängas ifall uppdraget kvarstår. Tillsättning sker så snart som möjligt.

Sista ansökningsdag är 2021-06-20. Intervjuer kommer ske löpande.

I denna process samarbetar Visit Sweden med rekryteringskonsult Carl Isaksson som du kan kontakta på carl.i@upgraded.se alternativt 072-2198700.

För frågor kring tjänsten finns Angelica Månsson-Gerde tillgänglig på angelica.mansson-gerde@visitsweden.se.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Visst bor vi i ett av världens finaste länder? Det tycker i alla fall vi! Vi på Visit Sweden arbetar varje dag för att få fler människor världen över att få upp ögonen och intresset för det avlånga landet i norr. Vårt huvudsakliga mål är att på ett hållbart...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group