Arbetsuppgifter

Till vår redaktion på 13 personer söker vi nu en reporter med vass nyhetsnäsa och hög stilistisk förmåga, som gillar att jobba i tätt samarbete med redaktörer och kollegor.

Vi arbetar med digitalt fokus, så förutom samarbetsförmåga och stort eget nyhetsdriv är digital kompetens något vi värderar högt.

Du bör vara van vid att jobba målgruppsanpassat och med inriktning på att göra journalistik som konverterar läsare till prenumeranter.

Ett stort samhällsintresse är ett måste och specialkompetens inom områden som ekonomi, stadsbyggnad, klimat- och hållbarhetsfrågor eller digitalisering ett stort plus.

Vi som jobbar på Dagens Samhälle bevakar de mest brännande samhällsfrågorna för beslutsfattare i kommuner och regioner och hjälper dem att förstå framtiden först. DS ger ut en printedition veckovis och publicerar en daglig nyhetssajt, samt mer än tio nyhetsbrevsutskick varje vecka.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Redaktionen sitter i Bonnier News lokaler på Gjörwellsgatan i Stockholm.

Dagens Samhälle är en av 18 branschtitlar inom Di-gruppen, Bonnier News, och samarbetar där om fortbildning, utveckling och redaktionell konvertering. Det finns också ett rotationsprogram inom gruppen

Redaktionschef Örjan Björklund, [email protected], 072-997 20 80.

Facklig kontaktperson: Samuel Åsgård, [email protected], 073-989 14 91

Mångfald och jämställdhet är viktigt för oss och vi vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten

Välkommen med din ansökan, personligt brev, CV senast 10 juni 2021.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande

Några av våra medarbetare

Anna Corneliusson
UX Designer, Dagens Nyheter
”På Dagens Nyheter får jag arbeta i en kreativ och snabbrörlig miljö med fantastiska kollegor och engagerade läsare.”
Freja Busby
Utvecklare, Dagens Nyheter
”På Dagens Nyheter känner jag att min kompetens gör nytta för samhället i stort. Här kan man fokusera på att utveckla riktigt bra produkter och samtidigt ha friheten att få testa nya tekniker.”
Joakim Holvfe
Utvecklingschef, Di-gruppen
”Kombinationen av publicistik och tech gör att Bonnier News är en arbetsplats där man både utmanas samt bidrar till ett öppnare samhälle.”
Karolin Karlsson
Utvecklare, Di-gruppen
”Det är väldigt inspirerande att jobba på en plats där det händer så mycket hela tiden och med en produkt som används av så många dagligen. ”
Emelie Chamuadee
Utvecklare, Expressen & Lifestyle-gruppen
”Det jag gillar mest med att jobba på Bonnier News Lifestyle är att man ständigt utvecklas och har möjligheten att lära sig nya saker och testa nya tekniker.”
Markus Daghall
Utvecklare, Expressen & Lifestyle-gruppen
”Arbetet är väldigt kreativt och givande, där utmaningarna ibland känns omöjliga, men vi löser alltid allting tillsammans.”
Agneta Gustafsson
Team lead, Expressen & Lifestyle-gruppen
”Att stötta medarbetare i att utvecklas och ta vara på sina styrkor, på en arbetsplats med rum för olikheter, är otroligt givande! Här finns också en uppriktighet och humor som jag verkligen uppskattar”
Rasmus Eklind
UX designer, Expressen & Lifestyle-gruppen
”Jag trivs i läsarintäktsteamet eftersom jag får produktutveckla nära affären och samtidigt tillhöra ett större sammanhang i form av Bonnier News Tech. ”
Thomas Edvardsson
Systemspecialist, Bonnier News Tech
”Det är otroligt inspirerande att arbeta med den optimerade produktionsmiljö vi har idag. Att varje dag kunna bidra till att så fin journalistik når sina läsare är något jag är väldigt stolt över. ”
Emil Samuelsson
Produktägare, Bonnier News Tech
”Bonnier News har gett mig möjligheten att utmana mig själv, testa nya saker, och samtidigt att utvecklas som person. Fått göra en otrolig resa från junior utvecklare till produktägare på två år.”
Jenny Vesterlund
UX Designer, Bonnier News Local
”Det är väldigt spännande och utmanande att jobba med användarupplevelsen på ett företag som når ut till så många användare varje dag.”
Katarina Ellemark
Produktägare, Bonnier News Local
”Bredden på vår verksamhet och våra varumärken ger en genväg till tips och pepp och är perfekt för den som vill hitta nya vägar och hela tiden vässa sin egen yrkeskunskap.”
Tome Filipovski
IT säkerhetsansvarig, Bonnier News IT
”Det känns oerhört viktigt men också otroligt spännande att varje dag få hjälpa till med att upprätthålla vår säkerhet kring teknik och då även skydda våra värderingar och i slutändan vår demokrati.”
Tekle Mulugeta
IT-specialist, Bonnier News IT
”Det inspirerar mig dagligen att bidra till att journalisterna kan göra sina fantastiska jobb utan tekniska hinder”

Vi har riktigt bra förmåner

  • Vi värnar om det fria ordet

  • Mediesveriges starkaste varumärken

  • Vi leder den digitala förändringsresan

  • Hos oss fortsätter du alltid att utvecklas

  • Stort engagemang och framtidstro i alla bolag

  • Frihet under ansvar gällande arbetsuppgifter

Om företaget

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang – från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre – som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Arbetsuppgifter Till vår redaktion på 13 personer söker vi nu en reporter med vass nyhetsnäsa och hög stilistisk förmåga, som gillar att jobba i tätt samarbete med redaktörer och kollegor. Vi arbetar med digitalt fokus, så förutom samarbetsförmåga och stort eget nyhetsdriv är digital kompetens något vi värderar högt. Du bör vara...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group