Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Kulturkontoret ansvarar för kommunens kulturverksamheter, vars mål beslutas av Kulturnämnden. I detta ingår bl.a. folkbiblioteken, fritidsgårdarna, kulturskolan och scen- och kulturproduktions program- och utställningsverksamhet i hela kommunen. Även hantering av kulturbidrag i olika former och samarbeten med många andra aktörer är viktiga delar i uppdraget. Kulturkontoret består av drygt 70 medarbetare. Kommunikatören kommer ingå i kulturkontorets administration tillsammans med kontorschefen och nämndsekreteraren.

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör kommer du ha övergripande ansvar för att samordna kulturkontorets externa och interna kommunikation. Huvudsakliga arbetsuppgifter är; – Planering, genomförande och uppföljning av kommunikationsinsatser. – Producera och publicera nyheter, texter och annat redaktionellt innehåll. – Strategiskt och operativt arbete tillsammans med samtliga enheter i olika arbetsgrupper. – Skapa kommunikationsplaner och genomföra dem tillsammans med kollegerna. – Enklare trycksaksproduktion. – Övergripande ansvar förkulturkontorets webb och sociala medier. – Publikarbete och opinionsundersökningar. Kommunikativ samverkan med interna och externa aktörer och nära samarbete med kommunens kommunikationsavdelningen.

Kvalifikationer

För rollen krävs att du har högskoleutbildning eller motsvarande inom medie- och kommunikationsvetenskap. Erfarenhet av arbete på en kommunikationsavdelning eller liknande, gärna i en politiskt styrd organisation. Erfarenhet av webbpublicering. God språklig förmåga. Kunskaper i InDesign och Photoshop och övriga Adobeprodukter. Du behöver även ha kunskaper om och ett intresse för sociala mediers möjligheter och film som medium. Meriterande är om du har; Erfarenhet från webbpublicering i SiteVision. Erfarenhet från kultursektorn. För att lyckas i rollen ser vi att du som person är initiativrik, flexibel, nyfiken, prestigelös och serviceinriktad. Vi vill att du delar, uppträder och arbetar enligt kommunens värdegrund om respekt, öppenhet, tydlighet och utveckling.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationSträngnäs
Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Kulturkontoret ansvarar för kommunens kulturverksamheter, vars mål beslutas av Kulturnämnden. I detta ingår bl.a. folkbiblioteken, fritidsgårdarna, kulturskolan och scen- och kulturproduktions program- och utställningsverksamhet i hela kommunen. Även hantering av kulturbidrag i olika former och samarbeten med många andra...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group