Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum och här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad!

Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare.

Nu söker vi dig som vill bli vår nya kollega!

Arbetsbeskrivning

Som kommunikatör med inriktning mot samverkan med omvärlden arbetar du såväl praktiskt som strategiskt. Det är viktigt att du gillar denna kombination. Du ansvarar för kommunikationen för vårt alumniarbete d.v.s. f.d. studenter. Du stödjer även vårt Grant & Innovation Office med kommunikationen internt mot forskare, men också externt mot exempelvis finansiärer. I din anställning ingår också att projektleda högskolans arbetsmarknadsdag STARK tillsammans med en arbetsgrupp. Du jobbar med specialister på både avdelningen Kommunikation och andra. Som kommunikatör ska du:

  • planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser
  • vara stöd till chefer och kollegor i kommunikationsfrågor
  • utforma kommunikationsmaterial som nyhetsbrev, affischer, broschyrer m.m
  • skriva nyheter och webbtexter
  • skapa innehåll i sociala medier och på webben
  • projektleda kommunikativa insatser

Kvalifikationer

För anställningen som kommunikatör krävs högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är en förutsättning för anställningen. Utöver det behöver du ha arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter samt erfarenhet av att arbeta med sociala medier.

Som person har du förmåga att ta egna initiativ. Du arbetar strukturerat och självständigt och är lyhörd med god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är för anställningen meriterande med följande:

  • kunskaper i rörlig bild,
  • kunskaper i Adobe CS
  • erfarenhet av liknande arbete vid högskola/universitet

Anställningsform: Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: den 1 september 2021 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2021/191

Kontakt

Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande avdelningschef Jennifer Tydén via telefon 033- 435 44 84. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationBorås
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum och här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group