Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutet för Rysslands- och Eurasienstudier (IRES) (http://www.ires.uu.se/) är ett internationellt forskningsinstitut inom den samhällsvetenskapliga fakulteten som bedriver mångvetenskaplig forskning om Ryssland och de postsovjetiska statsbildningarna.

Arbetsuppgifter: Som informatör kommer du att arbeta med institutets hemsida och med samordning av enhetens information såväl strategiskt som operativt samt uppföljning och dokumentation av institutets forskning. Du kommer också att ansvara för enhetens seminarieprogram, både vad gäller anslag på hemsida och sociala medier och att bistå med teknisk assistans under seminarierna. Du kommer att arbeta med kommunikation genom att utforma och producera informationsmaterial samt genomföra informationsinsatser till allmänhet och forskarsamhälle både i Sverige och internationellt. Du kommer också att bistå studierektorn i hantering av programtexter, programutvärderingar, studentantagning, sköta kontakten med Institutionen för informatik och media gällande studentärenden såsom studieuppehåll, studieavbrott, funktionsnedsättning, publicera och distribuera utbildningsmaterial till studenter och lärare samt att vara studenternas primära kontaktperson.

Kvalifikationskrav: Humanistisk, juridisk eller samhällsvetenskaplig högskoleexamen eller motsvarande kompetens i kombination med för anställningen relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av kommunikation och utbildningssamordning. Vidare ska du ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som att du visar gott omdöme, har empatisk förmåga samt har mycket god samarbetsförmåga. Du är strukturerad, tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av universitet och institutioner. Ämneskunskaper inom det multidisciplinära forskningsområdet kring Ryssland och det Euroasiatiska området. Kunskaper i ryska.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-06-15 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2022-06-14 med ev förlängning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prefekt Claes Levinsson claes.levinsson@ires.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den onsdagen den 9 juni 2021, UFV-PA 2021/1988.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationUppsala
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group