Tycker du att det skulle vara roligt att få chansen att gå in i rollen som Digital Content Producer hos ett stort och välkänt företag? Expressen Lifestyle är ett affärsområde inom Bonnier News som ger ut dagstidningar, livsstilsmagasin och specialtidningar men även digitala produkter som sajter, nyhetsbrev och mobila tjänster. Vi söker just nu en ny stjärna till marknadsavdelningen i Stockholm.

Trivs du med utmanande arbetsuppgifter och är en fena på att skapa digitalt content? Då är det här jobbet för dig! Vänta inte med att söka – tjänsten tillsätts löpande!

Vad innebär jobbet som Digital Content Producer?

Rollen har ett övergripande ansvar för att producera, optimera och följa upp innehåll med förväntan på att kunna skapa eget kommersiellt och redaktionellt innehåll, med fokus på mailkanalen. Mer specifikt kommer dina arbetsuppgifter vara att skriva kreativa och informativa texter som är anpassade efter kanal och målgrupp. Utöver detta förväntas rollen utveckla, implementera och följa upp kommunikationsstrategier. På din framtida marknadsavdelning jobbar drygt 25 engagerade medarbetare som både utmanar och uppmuntrar varandra.

I jobbet ingår till exempel att

 • skapa innehåll (copy, bilder etc) för digitala kanaler och dess olika målgrupper
 • producera interaktiva och konverteringsbara element (exempelvis widgets) som bidrar till mål inom nyorder, leads och att lojalisera prenumeranter
 • skapa och upprätthålla varumärkenas tonalitet i text
 • agera proaktivt för att hitta intressant innehåll som är relevant att kommunicera till våra varumärkens olika målgrupper
 • utveckla och implementera långsiktiga kommunikationsstrategier som stödjer våra mål

För att lyckas i ditt uppdrag som Digital Content Producer är du en riktigt vass skribent och kommunikatör som har full koll på digital marknadsföring. Du trivs som allra bäst när organisation och arbetssätt genomsyras av ”frihet under ansvar”, teamkänsla, samarbete och kunskapsdelning. Du har en vilja att lära nytt och i samarbete med andra bidrar du till utveckling och uppskattas för din idérikedom, prestigelöshet och resultatfokus.

Du har förmågan att identifiera och paketera kommunikation som sticker ut, respektive kan anpassas till olika målgrupper. I övrigt är du kvalitetsmedveten med en god samarbetsförmåga i alla lägen. Fördelaktigt om du tidigare har arbetat i ett CRM-system eller har förståelse för det.

Kvalifikationer

 • tre års relevant arbetslivserfarenhet med utbildning inom digital kommunikation eller journalistik
 • vass skribent med erfarenhet av att skapa, optimera och följa upp innehåll i digitala kanaler
 • mycket goda kunskaper i svenska (tal och skrift)
 • kunskaper i bildbehandlingsprogram ( t ex Photoshop eller Sketch) för att kunna producera bildmaterial
 • djup förståelse för målgrupp och varumärke, vet vad som krävs för att nå ut, skapa intresse och effekt, framförallt inom mail-kanalen.
 • koll på det senaste gällande marknadskommunikation i digitala kanaler (med fördel kopplat till B2C)
 • förståelse för analys och uppföljning för att säkerställa att kommunikationen uppfyller de behov och mål som du själv tar fram

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning och du rapporterar till Therese Mattisson, Chef för Digital Acquisition och Customer Experience. Tjänsten är placerad i Bonnier News lokaler på Kungsholmen, i Tidningshuset bredvid DN-skrapan.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Apply here.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Tycker du att det skulle vara roligt att få chansen att gå in i rollen som Digital Content Producer hos ett stort och välkänt företag? Expressen Lifestyle är ett affärsområde inom Bonnier News som ger ut dagstidningar, livsstilsmagasin och specialtidningar men även digitala produkter som sajter, nyhetsbrev och mobila...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group