Vi ser att du har:

 • Högskoleutbildning eller annan likvärdig utbildning inom marknadsföring / kommunikation / journalistik.
 • Flerårig yrkeserfarenhet från arbete i en kommunikationsfunktion i företag, organisation eller ideell verksamhet.
 • Erfarenhet av att projektleda, planera, driva, samordna och genomföra olika kommunikations- och informationsaktiviteter/projekt.
 • God datorvana och god kunskap i Office och olika redigering- och publiceringsverktyg som t.ex. WordPress, Photoshop, InDesign, Illustrator, Premier Pro.
 • God erfarenhet av publicering och moderering i sociala medier.
 • God hbtq-kunskap och vana att arbeta normkritiskt.
 • Hög arbetskapacitet och taktisk förmåga – du kan genomföra snabba kommunikationsinsatser med kort framförhållning.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenheter av visuell kommunikation i form av t.ex. infographics / dashboards / videoredigering, powerpoints.
 • Erfarenhet av tillgänglig information och kommunikation som är lätt att läsa, höra, se och förstå.

Vi tror att du har:
Ett stort samhällsintresse och är engagerad i hbtq-frågor. Som person är du strukturerad och självgående, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är relationsskapande, då arbetet innefattar många kontaktytor såväl internt som externt. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är prestigelös, tar eget ansvar samt har ett professionellt och flexibelt förhållningssätt. Arbetet kräver att du är van vid ett högt tempo.

Arbetet är förlagt på dagtid, men även vissa tillfällen på kvällar och helger då verksamhet bedrivs.

Du erbjuds
Du erbjuds ett utvecklingsinriktat arbete i nära samarbete med ett lojalt team som präglas av framåtanda, engagemang och kunskap. Det är en kreativ arbetsplats med möjlighet att påverka innehållet i en av Sveriges största hbtq-festivaler. Du kommer vara en viktig kugge i att utveckla West Prides identitet och bygga vårt varumärke både hos befintliga och nya målgrupper. West Pride står som värd för EuroPride 2018 i Göteborg, som vi arrangerar tillsammans med Stockholm Pride. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med att utveckla West Prides verksamhet och skapa en fantastisk festival. Vi söker en kommunikatör och verksamhetskoordinatör med fokus på grafisk design och digital kommunikation. Som vår kommunikatör utgör du navet i vår externa kommunikation med förmåga att kommunicera till olika målgrupper och intressenter både muntligt och skriftligt. Du arbetar i nära samarbete med övrig personal på kansliet och koordinerar mindre projekt inom kommunikation och angränsande områden.

 • Strategi och genomförande inom marknadsförings- och kommunikationsarbete.
 • Kontakt med press, kommunikations- och webbyråer samt samarbetspartners.
 • Digital- och webbkommunikation (nyhetsbrev, webbsida, sociala medier, presentationer).
 • Formgivning av tryckt- och digitalt material anpassat till olika kommunikationskanaler.
 • Införsäljning och kommunikation i samband med uppsökande av sponsring/partnerskap.
 • Operativt medverka i att genomföra festivalen och övrigt arbete året runt.
 • Delta i kansliets övriga arbete bestående av varierade arbetsuppgifter.

West Pride är en konst- och kulturfestival som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer och lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation. Vårt syfte är att synliggöra en mångfald av uttryck genom att samordna och arrangera konst och kultur. Vi skapar mötesplatser och arenor genom samtal, reflektion och utbildning, för att uppnå kunskapsfördjupning, attitydförändring och samhällspåverkan.

Skicka din ansökan via e-post. jobb@westpride.se

MedieJobbPR & KommunikationGöteborg
Vi ser att du har: Högskoleutbildning eller annan likvärdig utbildning inom marknadsföring / kommunikation / journalistik. Flerårig yrkeserfarenhet från arbete i en kommunikationsfunktion i företag, organisation eller ideell verksamhet. Erfarenhet av att projektleda, planera, driva, samordna och genomföra olika kommunikations- och informationsaktiviteter/projekt. God datorvana och god kunskap i Office...