Är du en Website & Content Manager som trivs med ansvar för att driva och utveckla digitala kanaler?

Webbplatserna är navet i Coors externa kommunikation och en förutsättning för att driva tillväxt.

Coor är det ledande facility management företaget i Sverige och vill fortsätta utveckla sina digitala kanaler både i funktion och innehåll och vi söker dig som kan driva det arbetet. Som Website & Content manager får du stort eget ansvar för att kontinuerligt förbättra deras olika webbplatser som är navet i hela bolagets marknadsföring och kommunikation, och en förutsättning för att driva tillväxt. Är det något för dig?

Rollen som Website & Content Manager är en delvis ny roll på Coor. Syftet med och förväntan på rollen är att vara med och bygga upp agila produktcentriska arbetssätt där man ser webben som en produkt. I uppdraget finns både nyutveckling och förvaltning och en nyckel för att lyckas är förmågan att kunna kombinera innehåll med funktion för att uppnå rätt effekter och mål.

Du blir en del av ett litet marknadsteam med stora ambitioner, du får stor frihet att agera kreativt och har ett stort och tryggt företag i ryggen. Teamet är en del av avdelningen för Affärsutveckling och arbetet samordnas med motsvarande funktioner i Norden.

Jobbet som Website & Content Manager på Coor
Du kommer att jobba både operativt och strategiskt och med en kombination av innehåll och funktion.

Du är ansvarig för content på www.coor.se och jobbar aktivt med marknadsföring samt att bygga Coors varumärke genom att ständigt förbättra och utveckla det digitala innehållet, alltid med kunder, framtida kollegor och tillväxt i fokus.

Du blir också produktägare med fokus på att driva produktutvecklingen för alla svenska webbplatser, på ett insiktsdrivet sätt. Webbplatserna är byggda i Episerver/Optimizely.

En del av rollen kan innebära att hålla utbildningar, workshops och att leda eller delta i andra initiativ kopplat till webben, konceptutveckling och marknadsföring.

Din bakgrund
Det krävs att du har runt 10 års erfarenhet av att jobba med innehåll och utveckling av större webbplatser och har goda kunskaper om funktioner och användarupplevelse. Du behöver även ha erfarenhet av en produktägar-/beställarroll och kan sätta det i relation till affärsutveckling och kundcentriskt arbete. Du har erfarenhet av att föra dialog med alla stakeholders och med webbutvecklare.

Du kommer med ett affärsdrivet tänk och trivs med att leverera mot uppsatta mål och tidsplaner.

Sannolikt har du en akademisk utbildning eller motsvarade med fokus på webb- eller kommunikation.

Du behöver ha goda kunskaper om SEO och viss erfarenhet av inbound marketing.

Om dig
Du trivs med och är van vid att ha många kontakter, jobba i team samt att arbeta i en komplex organisation i ständig förändring. Du är bekväm i gränslandet mellan affär, marknadsföring och teknik. Du gillar skapande och struktur, men också det strategiska arbetet som på olika nivåer förvandlar leads till nöjda kunder.

Du är bekväm och trygg med att skapa content på svenska och har en känsla för språk. Du behöver även ha erfarenhet av att kommunicera på engelska i både tal och skrift.

Du är noggrann och strukturerad för att se till att allt blir i enlighet med Coors visuella identitet och lever upp till kvalitetskraven.

Att vara en prestigelös lagspelare är det begrepp som sammanfattar dig som person!

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. För att söka tjänsten klickar du här. Intervjuer kommer att ske löpande.

Med hänvisning till GDPR kan vi inte ta emot ansökningar eller CV:n via mail.

Ansök här.

Omer RosenbaumJournalistik & CopywritingStockholm
Är du en Website & Content Manager som trivs med ansvar för att driva och utveckla digitala kanaler? Webbplatserna är navet i Coors externa kommunikation och en förutsättning för att driva tillväxt. Coor är det ledande facility management företaget i Sverige och vill fortsätta utveckla sina digitala kanaler både i funktion...


Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group