Har du känsla för vass nyhetsjournalistik och hur den ska presenteras på bästa sätt på olika plattformar?

Vi letar efter dig som är en skicklig nyhetsjägare, grym på rubriker och sociala medier, och som har erfarenhet av arbetsledning på en nyhetsredaktion. Du brinner för rörlig bild och journalistik som gör skillnad.

Arbetsuppgifter 
Du kommer huvudsakligen jobba som webbredaktör med ansvar för att leda arbetet med vår sajt svt.se/sormland. Det innebär dagsoperativt arbete där du själv producerar bild och text, löpredigerar, håller i live-sändningar, paketerar andras material och arbetsleder morgon- och kvällsreporter.

Du ska också jobba strategiskt med att driva redaktionens och sajtens utveckling framåt, med målet att hela tiden bli bättre och nå en större publik.

Du kommer även att jobba som redaktör för våra tv-sändningar, driva publicistiska satsningar och delta i den långsiktiga planeringen.

Vem är du? 
Du vet i ryggmärgen vad som är en bra nyhet och är en trygg och ansvarstagande publicist som vågar ta ut svängarna vid rätt tillfälle. Du vet hur en historia ska berättas på bästa sätt och har känsla för språk, bild och form. För att klara jobbet måste du vara van att arbeta självständigt och kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Du är inte rädd för att hugga i eller tänka nytt.

Vilka är vi? 
Vi är ett tiotal personer på redaktionen som brinner för den lokala journalistiken i Sörmland, och vi sätter stort värde på vårt arbetsklimat där vi alltid stöttar varandra och är lösningsorienterade.

Vår värdegrund 
Vårt uppdrag är att spegla hela Sörmland och därför söker vi medarbetare med olika bakgrunder som kan tillföra olika perspektiv. Det är viktigt att du delar public service värdegrund om det demokratiska samhället och allas lika värde.

Kontaktuppgifter 
Frågor om tjänsten kan ställas till redaktionschef Lena Michanek, fackliga frågor besvaras av Robin Persson (SJF), Lameck Muwanga (Unionen) och Deana Bajic (SACO). Samtliga nås via SVT: s växel, 08-7840000.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt, placeringsort är Eskilstuna.

Välkommen med din ansökan senast 31 augusti, men skicka den gärna tidigare då vi jobbar med löpande urval.

Ansök här.

https://i0.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2016/02/SVT_logo.png?fit=710%2C342https://i0.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2016/02/SVT_logo.png?resize=150%2C150MedieJobbJournalistik & CopywritingEskilstuna
Har du känsla för vass nyhetsjournalistik och hur den ska presenteras på bästa sätt på olika plattformar? Vi letar efter dig som är en skicklig nyhetsjägare, grym på rubriker och sociala medier, och som har erfarenhet av arbetsledning på en nyhetsredaktion. Du brinner för rörlig bild och journalistik som gör...