Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, vård, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället. Vi är fristående från stat, kommun och kyrka. Tillsammans med cirka 350 medarbetare engageras ca 400 personer som volontärer.

 

Webbredaktör och Ansvarig sociala medier

Vi söker nu en redaktör och ansvarig sociala medier till vår insamlings- och kommunikationsavdelning. Du kommer att arbeta nära dina kollegor och rapporterar till Teamledare Kommunikation. Tjänsten är placerad på Stockholms Stadsmissions huvudkontor vid Marievik, Liljeholmen.

Ditt uppdrag
Som redaktör och ansvarig sociala medier planerar producerar du innehåll (text, bild och film) till webbplats, sociala medier och e-postutskick för att för att stötta engagemang, driva opinion och sälja Stockholms Stadsmissions erbjudande till våra olika målgrupper, bland andra givare, second hand-kunder och socialtjänst. Allt ditt arbete sker i enlighet med vår kommunikations- och digital kanal strategi. Du ansvarar också för redaktionsrådet hos Stockholms Stadsmission.

Du är även ett kommunikationsstöd för våra verksamheter och arbetar i nära samarbete med dina kollegor på både Kommunikations- och insamlingsavdelningen.

Din bakgrund och din profil

  • Vi ser att du har en akademisk utbildning eller minst 2-årig yrkesutbildning inom kommunikation/journalistik eller marknadsföring samt minst 2 års arbetslivserfarenhet inom digital kommunikation (webb och sociala medier).
  • Du har en god kommunikativ förmåga och det är av stor vikt att du är en mycket skicklig skribent som drivs av att hitta och producera berättelserna som skapar engagemang hos användarna och därmed bidrar till att nå kommunikationsmålen
  • Du har god erfarenhet av att utveckla kommunikation och aktivering i digitala kanaler
  • Du har stor erfarenhet av att arbeta med webbpublicering, gärna från olika CMS-system samt sökordsoptimering
  • Du är van att analysera och utvärdera de aktiviteter du genomför med hjälp av verktyg som Google Analytics och Facebook Insights och förbättra ditt arbete efter resultaten
  • För att lyckas med uppdraget och trivas hos oss krävs att du är resultatfokuserad och självgående och tycker om att samarbeta
  • Du ska kunna identifiera dig med Stockholms Stadsmissions värdegrund
  • Fotokunskap är meriterande

Vi erbjuder
Vi erbjuder en öppen och välkomnande arbetsplats med hjälpsamma och prestigelösa kollegor. Tillsammans arbetar vi alla för att nå våra mål för att kunna göra skillnad för de människor Stockholms Stadsmission möter. Vårt arbete är ständigt under utveckling och förbättring. Du ingår i ett team med ett 10-tal kollegor på Insamlings- och kommunikationsavdelningen.

Frågor om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Stockholms Stadsmission tillämpar provanställning om sex månader. Om du har frågor kring tjänsten kontakta Linda Segerström på Bohmans Nätverk via mail på: linda.segerstrom@stadsmissionen.se.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, vård, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället....

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group