Är du en vass webbredaktör och en stjärna på digital kommunikation, som vill vara med att bygga upp och utveckla vår nya webbplats? Gillar du att ha ett helhetsperspektiv på kommunikation och är van vid att hantera både innehåll och struktur? Då är detta en roll för dig!

Att jobba som webbredaktör på Sjöfartsverket
Som webbredaktör och digital kommunikatör kommer du att vara mitt i händelsernas centrum och spela en viktig roll i det pågående arbetet med att stärka och tydliggöra Sjöfartsverkets varumärke.

Du kommer att arbeta med uppbyggnad av vår nya webbplats och ansvara för utveckling av både innehåll och struktur. I rollen ingår också att samordna vårt interna redaktörsnätverk och ta fram digitalt innehåll tillsammans med olika intressenter i verksamheten. Du kommer att planera och följa upp webbplatsens innehåll samt att säkerställa att våra redaktörer har rätt kompetens när det gäller webbpublicering. Du kommer också arbeta med vårt intranät.

Att arbeta i nätverk och i dialog med många olika delar av organisationen är en naturlig del av rollen och du har förmågan att utveckla ett nära samarbete med redaktörer och experter. Det är viktigt att du både kan skapa och beställa intressant innehåll i form av vassa texter, bilder, grafik och film.

Vem är du?
Du har lägst 3-årig akademisk utbildning som journalist eller kommunikatör. Det är ett krav att du har mycket goda kunskaper i svenska, och goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift. Erfarenhet av arbete i EpiServer och/eller Sharepoint eller motsvarande publiceringsplattform är meriterande. Det är meriterande om du har arbetat med att ta fram eget innehåll i form av bild, ljud och/eller text och är van vid att jobba i en organisation med flera redaktörer. Om du har jobbat med kundorienterade webbplatser är det också meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi förutsätter att du är relations- och samarbetsorienterad och vill använda din kreativa drivkraft till att utveckla vårt digitala innehåll. Du driver självständigt ditt eget arbete framåt med förmågan att driva och utveckla det som ligger naturligt inom ditt område. Du arbetar bra i grupp och har en god förmåga att förankra dina idéer. Du har en tydlig vilja att skapa samhällsnytta, för kunder och för Sverige.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag ligger i att ansvara för att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för likabehandling och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Tjänsten är en tillsvidareanställning som ska tillsättas i början av januari 2021. Intervjuer kommer att hållas via Skype 19, 21, 22, 23 oktober.

Upplysningar:
Tjänsten: Kommunikationschef Medier och Marknad Fredrik Nordanslätt, 010-478 56 06.
Rekryteringsprocessen: HR-specialist Niclas Holmgren, niclas.holmgren@sjofartsverket.se eller 010-478 48 71.

Fackliga företrädare:
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingNorrköping
Är du en vass webbredaktör och en stjärna på digital kommunikation, som vill vara med att bygga upp och utveckla vår nya webbplats? Gillar du att ha ett helhetsperspektiv på kommunikation och är van vid att hantera både innehåll och struktur? Då är detta en roll för dig! Att jobba...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group