Som vår webbredaktör arbetar du med att vår webbplats ska vara en länk mellan kommunkoncernen och medborgare och våra besökare.
Du gör verksamheten begriplig och tillgänglig i digitala kanaler.

Webbredaktören har ansvar för det dagliga arbetet med rattvik.se. Du fångar upp och samordnar önskemål från kommunens olika verksamheter och tar reda på vad medborgare, och besökare efterfrågar. Arbetet innebär många kontakter med och stöd till kommunens förvaltningar och bolag kring webbfrågor. Kommunen har ett drygt 20-tal aktiva webbskribenter som uppdaterar och ansvarar för sina enheters och förvaltningars information.

Arbetet är brett och varierande. Webbredaktören är en kommunikatör som behärskar redaktionellt arbete med såväl text- som grafisk produktion samt utveckling av struktur och funktionalitet.

Webbredaktören tillhör kanslienheten och vår kommunchef är informationsansvarig samt ansvarig utgivare. Arbetet sker i nära samarbete med kommunens informatör.

Du kommer i viss utsträckning att ta fram annonser, trycksaker såsom foldrar, broschyrer, roll-up med mera i informations- och marknadsföringssyfte. Våra texter, bilder och annat material på webben, i sociala medier och tryck ska följa ett enhetligt och igenkännande mönster. Du ska även utbilda skribenter i CMS-verktyget, grafiska profilen, mallar och klarspråk med mera.

Du är en självständig, drivande, pedagogisk och trygg person som tycker om att utveckla och förnya. Utvecklingen inom webbredaktörens område sker i hög hastighet och är en naturlig del i din vardag. För närvarande deltar vi i Funkas kommunnätverk som bidrar till kompetensutveckling inom området. Kommunnätverket består av cirka 60 kommuner med träffar fyra gånger per år.

Kvalifikationer Det är ett krav att du
har stor erfarenhet av webbarbete med CMS-verktyg
utbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet inom området information/kommunikation
har grundläggande kunskap om webbens teknik som HTML, CSS, SEO, SEM m.m.
har god insikt i användbarhet och tillgänglighet som WCAG 2.0 nivå AA, WAI samt officiella riktlinjerna för hur vi bör arbeta med webbplatser i offentlig sektor
är en god skribent och har blick för det estetiska och bildmässiga
kan koncentrera fakta och samband till överblickbara och begripliga budskap
har erfarenhet av bildredigeringsprogram
kan arbeta i Microsoft Office programvaror
har initiativförmåga och är kreativ
har lätt för att kommunicera med och förmedla information till olika målgrupper
du måste vara stresstålig, flexibel och ha förmåga att arbeta med många bollar i luften
har god kunskap om gällande lagar och förordningar inom webbpubliceringsområdet.
Det är meriterande om du har erfarenhet av
offentlig verksamhet
mallbyggnad och utveckling i SiteVision
social medier
fotografering och rörlig bild
trycksaksproduktion
Adobes kreativa programsvit
Google Analytics eller annat statistikverktyg
kravställning, användartest, upphandling och att samarbeta med externa konsulter
intranät, e-tjänster, appar och mobila webblösningar
klarspråksarbete
den kommunala verksamheten med dess lagar och förordningar.
Personliga egenskaper För att lyckas i rollen som webbredaktör ska du kunna arbeta både självständigt och i grupp. Du måste ha öga för såväl helhet som detaljer. Rollen kräver att du är intresserad av och förstår möjligheterna med digital kommunikation och har erfarenhet av att omsätta dem i praktiken.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationRättvik
Som vår webbredaktör arbetar du med att vår webbplats ska vara en länk mellan kommunkoncernen och medborgare och våra besökare. Du gör verksamheten begriplig och tillgänglig i digitala kanaler. Webbredaktören har ansvar för det dagliga arbetet med rattvik.se. Du fångar upp och samordnar önskemål från kommunens olika verksamheter och...


Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp