Brinner du för kommunikationsfrågor och vill utvecklas inom ett företag som gör skillnad? Då kan du vara den vi söker! Nu söker vi en webbredaktör som är van vid att arbeta redaktionellt utifrån innehåll.

Om tjänsten
Kommunikationsenheten på AFA Försäkring består av totalt 30 medarbetare, organiserade i två avdelningar och en stab. Enheten ansvarar för kommunikation till interna och externa målgrupper och servar hela företaget med kommunikationslösningar. Du blir en del i avdelningen Nyheter, press och analys som består av 12 personer och arbetar bland annat med företagets medierelationer, omvärldsanalys, grafisk form och produktion samt webb. Du rapporterar till chefen för avdelningen.

Som webbredaktör ingår du i det dagliga redaktionella arbetet på kommunikationsenheten.

I detta ansvar ingår det exempelvis att:
• ansvara för webbplatsens funktion och innehåll
• anpassa innehåll efter målgrupp och driva mot kommunikationsmålen
• sammanställa texter och bearbeta bild och film samt annan rörlig media
• tillsammans med produktägare kravställa utveckling av webben
• driva och utveckla företagets närvaro i social media samt aktivt följa upp våra aktiviteter och kampanjer
• stötta i olika kommunikationsprojekt

Hos oss får du jobba med experter och människor som brinner för att hjälpa våra kunder. Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Det som gör AFA Försäkring annorlunda jämfört med andra försäkringsbolag är att vi drivs utan vinstsyfte och att vi försäkrar cirka 4,5 miljoner människor – eller 90 procent av alla anställda i Sverige, genom kollektivavtal.

Är det här du?
Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av redaktörskapet och av att ha arbetat strategiskt med extern webb samt med social media. Troligen har du universitets – eller högskoleexamen inom kommunikationsområdet alternativt annan relevant eftergymnasial utbildning med längre erfarenhet inom området.

Du har kunskaper i webbpubliceringsverktyg och gärna Episerver som vi använder. Vidare har du en god känsla för bild och layout och är en erfaren skribent med en god stilistisk förmåga.

Är du intresserad av och har kunskaper om arbetsmarknadsfrågor, arbetsmiljö- och hälsa är det meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Som webbredaktör på AFA Försäkring har du ett nära samarbete med flera verksamheter inom bolaget vilket gör att du behöver vara flexibel, snabbfotad och skicklig på att fånga in olika intressenters behov. Du har förmågan att skapa goda relationer, samverka och arbeta tillsammans med andra.

Detta kan vi erbjuda dig

AFA Försäkring erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete på en enhet med stort engagemang. Rollen är bred med många möjligheter till att fritt styra det egna arbetet.
Som anställd hos oss får du ta del av flertalet förmåner inom friskvård, vardagslivet, pension och försäkring.

Klicka här för att se filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring.

Kanske känner du någon annan som skulle passa för tjänsten? Se till att de får veta – dela med dina vänner!

Våra fackliga företrädare är:
Facket för Försäkring och Finans (FTF), Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Brinner du för kommunikationsfrågor och vill utvecklas inom ett företag som gör skillnad? Då kan du vara den vi söker! Nu söker vi en webbredaktör som är van vid att arbeta redaktionellt utifrån innehåll. Om tjänsten Kommunikationsenheten på AFA Försäkring består av totalt 30 medarbetare, organiserade i två avdelningar och en...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group