Är du en intresserad av att kommunicera digitalt och ge andra stöd i sin kommunikation? Då kan du vara den vi söker.

Tillväxtverket är en nationell myndighet som stärker företagens konkurrenskraft och förbättrar näringslivets och regionernas utveckling. Vår vision är ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar.

Vi är en kunskapsmyndighet med professionella, kompetenta och engagerade medarbetare. Här kan du påverka både din och Sveriges framtid.

Om tjänsten

I rollen ingår att arbeta operativt med utveckling av innehåll på Tillväxtverkets webbplatser, främst tillvaxtverket.se, och information om myndighetens verksamhetsstödjande IT-verktyg, främst Nyps. Nyps är ett ärendehanteringssystem för att ansöka, handlägga och besluta om stöd till projekt och företag för regional- och näringslivsutveckling. Nyps används av 43 myndigheter och förvaltas och vidareutvecklas av Tillväxtverket. Du ansvarar vidare för att skriva, bearbeta och publicera texter och att säkerställa att innehållet är pedagogiskt, aktuellt, inspirerande och målgruppsanpassat. Arbetet utförs i hög utsträckning i samverkan med andra på myndigheten. I arbetsuppgifterna ingår även att ta hand om löpande webbsupportärenden via ärendehanteringssystem, stödja och vara ett bollplank för kollegor i webbfrågor och att ta fram och analysera webbstatistik via Google Analytics och rekommendera åtgärder. Du förväntas också löpande kommunicera kring arbetet med våra IT-system till olika målgrupper och delta i arbetet med att ta fram en ny webbplats för Nyps. Ditt tjänstgöringsställe är Östersund.

Vi söker dig som:

  • har relevant utbildning inom kommunikation med inriktning webb och/eller digitala kanaler
  • har erfarenhet som webbredaktör eller motsvarande
  • har goda kunskaper i CMS/publiceringsverktyg, gärna Sitevision
  • är en mycket god skribent och har vana av att hantera text och bild för webb
  • vid en eventuell intervju, kan uppvisa en webbplats där du arbetat med text och bild

Följande är meriterande:

  • erfarenhet av SEO-arbete, tillgänglighetsarbete och webbanalys (ex Google Analytics)
  • erfarenhet av att arbeta i webbprojekt
  • erfarenhet från operativt arbete i sociala kanaler

Som person söker vi dig som är en handlingskraftig och engagerad lagspelare. Du gillar att ta eget ansvar och arbetar lösningsorienterat för att hitta lösningar på problem. du är analytisk med förmåga att se helheten, utan att missa detaljerna. Du uppfattas som pedagogisk, med förmåga att förenkla. Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag

Anställningen är en visstidsanställning, heltid, med tillsättning snarast enligt överenskommelse, dock längst till och med 2020-01-31. Sista ansökningsdag är den 20 januari 2019.

Mer information och kontakt

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta kommunikationschef Jenny Weimerbo, 08-681 65 71. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg Annika Paulsson, 08-681 91 62. Fackliga företrädare är Imber Råbock, Saco, tfn 08-681 91 73 och Robert Berggren, ST, tfn 08-681 92 37.

Vi sitter centralt i Östersund i moderna lokaler där du dagligen väljer plats utifrån dina arbetsuppgifter. Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationÖstersund
Är du en intresserad av att kommunicera digitalt och ge andra stöd i sin kommunikation? Då kan du vara den vi söker. Tillväxtverket är en nationell myndighet som stärker företagens konkurrenskraft och förbättrar näringslivets och regionernas utveckling. Vår vision är ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar. Vi...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group