Tillväxtverkets kommunikationsenhet söker en webbkommunikatör med erfarenhet av utvecklingsprojekt.

Tillväxtverket är en kunskapsdriven myndighet med professionella, kompetenta och engagerade medarbetare. Hos oss kan du påverka både din och Sveriges framtid. Vi är en av Sveriges modernaste myndigheter och ligger i framkant inom arbetssätt och användning av digital teknik. Vi på Tillväxtverket arbetar för konkurrenskraftiga företag och hållbar tillväxt i alla delar av Sverige. Vår vision är ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad på kommunikationsenheten som ansvarar för strategiska riktlinjer kring extern och intern kommunikation. Enheten driver Tillväxtverkets övergripande externa kommunikationsaktiviteter, stödjer verksamheten i kommunikationsfrågor och arbetar strategiskt och operativt med prioriterade löpande kommunikationsuppgifter.

Rollen innebär en förstärkning till kommunikationsenheten som helhet, men främst till teamet som arbetar med extern och intern webb.

Vi på Tillväxtverkets kommunikationsenhet har ett viktigt arbete framför oss i att utveckla navet i myndighetens digitala närvaro: tillväxtverket.se. Vi behöver också se över våra kanaler för internkommunikation. Därför behöver vi nu förstärkning till enheten av en kommunikatör som har erfarenhet av att ha deltagit i webb- eller intranätprojekt. I arbetsuppgifterna ingår även att ta hand om löpande webbsupportärenden, stötta och vara bollplank för kollegor i webbfrågor.

Uppdraget är brett och arbetsuppgifterna och tempot kan växla över tid – och från dag till dag. Du ska helt enkelt gilla att rycka in där det verkligen behövs, främst inom webb.

Ditt tjänstgöringsställe är Malmö, Stockholm eller Östersund. Tjänsteresor kan förekomma.

Vi söker dig som har:

  • Utbildning på universitet och högskola motsvarande två års studier inom område: kommunikationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som Tillväxtverket bedömer likvärdig
  • Relevant utbildning inom kommunikation med inriktning webb och/eller digitala kanaler, eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som Tillväxtverket bedömer som likvärdig
  • Minst ett års erfarenhet som webbkommunikatör eller webbredaktör
  • Erfarenhet av arbete med innehållsproduktion: skrivit, redigerat och anpassat innehåll för webb och andra medier
  • Goda kunskaper i CMS/publiceringsverktyg, gärna Sitevision
  • Goda kunskaper i klarspråk och sökmotoroptimering.

Följande är meriterande:

  • Erfarenhet av arbete med webb inom offentlig sektor
  • Kunskap om webbriktlinjer för tillgängligt innehåll
  • Erfarenhet av webbanalys
  • Erfarenhet av migrering av innehåll/ innehållsarbete inom webbprojekt och/eller intranätprojekt.

Som person söker vi dig som är strukturerad, noggrann och lösningsorienterad. Du är kreativ och vågar pröva nya arbetssätt. Du är flexibel och trivs i en arbetsvardag där du ställs inför ändrade förutsättningar och snabbt behöver ändra fokus. Du har god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt.

Vi kommer lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag

Anställningen är en tidsbegränsad anställning med tillträde snarast möjligt dock senast den 15 augusti 2022. Anställning varar t.o.m. 2022-12-31. Sista ansökningsdag är 30 maj 2022.

Mer information och kontakt

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta Kommunikationschef Jenny Weimerbo, tfn 08-681 6571. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg Åsa Dunér, tfn 08-615 8044. Fackliga företrädare är Ulrika Åberg, Saco, tfn 08-681 77 39 och Emma Wahlberg, ST, tfn 08-681 93 10. Vi arbetar kompetensbaserat och rekryteringsprocessen kommer att innehålla urvalsfrågor, tester, intervjuer samt referenstagning.

Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Vi har även ett publikt intranät. Här kan du läsa om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder. Välkommen att läsa mer under Medarbetarsidor på tillväxtverket.se. För att läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter, Medarbetares personuppgifter – Tillväxtverket (tillvaxtverket.se)

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid!

I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Tillväxtverkets kommunikationsenhet söker en webbkommunikatör med erfarenhet av utvecklingsprojekt. Tillväxtverket är en kunskapsdriven myndighet med professionella, kompetenta och engagerade medarbetare. Hos oss kan du påverka både din och Sveriges framtid. Vi är en av Sveriges modernaste myndigheter och ligger i framkant inom arbetssätt och användning av digital teknik. Vi på...


Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group