Som webbkommunikatör ska du handgripligt arbeta med innehållsarbete, både planering, publicering och uppföljning av innehåll. Du arbetar även strategiskt med webbutveckling, statistik, sökoptimering och webbanalyser. Du ska också samordna, stödja och ge support till kommunens kommunikatörer i såväl tekniska som redaktionella och strategiska frågor. Du ska också vara bekväm med att driva egna projekt

Kvalifikationer:

Du ska ha högskoleexamen i kommunikation eller medieteknik eller motsvarande. För att lyckas i rollen krävs tidigare erfarenhet som webbkommunikatör eller webbredaktör, gärna i offentlig sektor. Du ska vara en mycket god skribent som snabbt kan producera målgruppsanpassade journalistiska texter och informationstexter i första hand för webb. Vi ser med fördel att du hänger med i det senaste när det gäller digital kommunikation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att administrera webbpubliceringssystem med många redaktörer. Vi jobbar i dagsläget med Sitevision och Sharepoint.

Du har grundläggande förståelse för bildbehandling för webb då du ska kunna redigera bilder i Photoshop. Du har också förståelse för verktyg för webbutveckling och förstår vad tillgänglighet och responsiv webbdesign innebär.

Det är ett plus om du har erfarenheter av webbanalys och sökmotoroptimering eller kunskaper om webbriktlinjer för offentlig sektor. Exempel på detta är Vägledning för webbutveckling och Riktlinjer för tillgängligt webbinnehåll (WCAG).

Personliga egenskaper
Som person bör du gilla att skapa strukturer och få saker att hända. Du gillar ordning och reda och har en god förmåga att arbeta på ett strukturerat sätt. Du ska ha lätt för att samarbeta och vara pedagogisk. Du är en god kommunikatör som skapar trygghet och förståelse för det arbete som ska utföras. Du gillar att hjälpa andra och att se andra utvecklas i sin yrkesroll.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationEnköping
Som webbkommunikatör ska du handgripligt arbeta med innehållsarbete, både planering, publicering och uppföljning av innehåll. Du arbetar även strategiskt med webbutveckling, statistik, sökoptimering och webbanalyser. Du ska också samordna, stödja och ge support till kommunens kommunikatörer i såväl tekniska som redaktionella och strategiska frågor. Du ska också vara bekväm...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group