Vetenskapsrådet är en statlig myndighet som har en ledande roll för att utveckla svensk forskning av högsta vetenskapliga kvalitet och därmed bidra till samhällets utveckling. Myndigheten finansierar forskning av högsta vetenskapliga kvalitet. Vetenskapsrådet är också rådgivare till regeringen i forskningsrelaterade frågor och samordnar och utvecklar kommunikation om forskningens betydelse, resultat och villkor. Myndigheten har ett övergripande ansvar för nationell forskningsinfrastruktur och verkar för internationellt forskningssamarbete. På Vetenskapsrådet arbetar 200 personer i moderna lokaler mitt i centrala Stockholm.

Tjänsten som kommunikatör är placerad vid enheten för strategisk kommunikation som är en del av kommunikationsavdelningen. Enheten ansvarar för att driva kommunikationsarbetet i myndighetens sakfrågor och ansvarar för stöd i extern- och internkommunikation, inklusive pressfrågor. Enheten bidrar med expertkunskaper inom området forskningskommunikation.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en engagerad och driven kommunikatör som vill vara med och utveckla vårt kommunikationsarbete om forskning. Du kommer att kommunicera om forskningsfinansiering, forskningspolitik och forskningsinfrastruktur. Du analyserar kommunikationsbehov och planerar, genomför och utvärderar kommunikationsinsatser. Du bistår verksamheten med kommunikationsrådgivning, ger både operativt och strategiskt stöd och driver arbetet framåt. Ibland kan du komma att ingå i projekt på myndigheten. Arbetet sker i nära samarbete med andra kommunikatörer, chefer och experter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande
  • Flera års erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation
  • Flera års erfarenhet av kommunikation i digitala kanaler
  • Erfarenhet av kommunikationsrådgivning till andra än kommunikatörer
  • Erfarenhet av att driva processer och leda workshops

Du behöver också vara en vass skribent som har mycket god förmåga att skriva på ett lättbegripligt sätt för webb och andra digitala kanaler. Erfarenhet från arbete med kommunikation om forskning är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som kommunikatör är du engagerad, självständig och trygg i din roll. Du skapar goda relationer, har lätt för att samarbeta och tycker om att arbeta i grupp. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och förutsättningar. Det är viktigt att du både kan ta ett strategiskt perspektiv och har förmåga att leverera och producera operativt.

Mer information

Anställningen är tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Märk din ansökan med dnr 2.2.1-2017-5777. Du söker genom vårt e-rekryteringssystem som du når genom knappen ”Ansök” på www.vr.se under Lediga jobb och vi vill ha din ansökan senast 2017-05-30.

För ytterligare upplysningar kontakta Anders Svärdh, chef för enheten för strategiskt kommunikationsstöd, tfn 08-546 44 035. Har du personalfrågor kontaktar du personalspecialist Malin Andersson tfn 08-546 44 028. Facklig företrädare är Viking Meissl (ST), tfn 08-546 44 235 och Emma Olsson (SACO), tfn 08- 546 44 204.

Vetenskapsrådet erbjuder en attraktiv arbetsplats i centrala Stockholm som strävar efter att vara fri från diskriminering, att uppnå ökad mångfald och ge alla lika möjligheter.

Ansök här >>

https://i0.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/02/pr2.jpg?fit=1024%2C682https://i0.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/02/pr2.jpg?resize=150%2C150MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Vetenskapsrådet är en statlig myndighet som har en ledande roll för att utveckla svensk forskning av högsta vetenskapliga kvalitet och därmed bidra till samhällets utveckling. Myndigheten finansierar forskning av högsta vetenskapliga kvalitet. Vetenskapsrådet är också rådgivare till regeringen i forskningsrelaterade frågor och samordnar och utvecklar kommunikation om forskningens betydelse,...