Vill du vara med och utveckla upplevelsen i det digitala mötet och skapa värde för Skatteverkets kunder?
Vi söker en skicklig UX-designer som vill göra skillnad och förenkla vardagen för våra kunder.

Om jobbet
Du kommer att arbeta i en spännande tid där Skatteverket gör stora förflyttningar – både kulturellt, tekniskt och i hur vi jobbar. I rollen som UX-designer arbetar du långsiktigt med att utveckla interaktion och flöden i våra externa digitala kundgränssnitt. Du kommer att arbeta med att ta fram kundinsikter, koncept, prototyper och designlösningar för digitala kanaler och tjänster. Du tillhör UX-funktionen och kommer arbeta i tvärfunktionella team med andra UX-kompetenser, tjänsteutvecklare, redaktörer och systemutvecklare. Tillsammans tar ni ansvar för kundupplevelsen i olika kontaktpunkter, främst digitala. Som UX-designer är du expert på hur vi kan förenkla interaktionen med våra kunder, där du bidrar till att utveckla upplevelsen utifrån ett kundbehovsdrivet arbetssätt.

Du tillhör sektion 1 på Kundmötesavdelningens tjänsteutvecklingsenhet, med placering i Solna. På vår sektion är vi 19 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • ha en god samarbetsförmåga och ha lätt för att arbeta med personer med olika kompetenser
  • vara utvecklingsorienterad och nyfiken på nya arbetssätt och metoder
  • ha en god kommunikativ och pedagogisk förmåga samt kunna argumentera för din design i olika sammanhang
  • ha förmåga att inspirera och engagera med innovativa lösningar och funktionell design.

Du ska även ha:

  • en avslutad högskoleutbildning på 180 hp (120p) inom UX/interaktionsdesign
  • flerårig aktuell erfarenhet som UX-/interaktionsdesigner.

Det är önskvärt att du har erfarenhet om webbtillgänglighet och riktlinjer inom området, samt att du har erfarenhet av att jobba i agila team och på en myndighet. Det är önskvärt att du har kunskap och erfarenhet av användarcentrerad utveckling och har lätt för att sätta dig in i kunders situation.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök här.

MedieJobbDesign & Grafik
Vill du vara med och utveckla upplevelsen i det digitala mötet och skapa värde för Skatteverkets kunder? Vi söker en skicklig UX-designer som vill göra skillnad och förenkla vardagen för våra kunder. Om jobbet Du kommer att arbeta i en spännande tid där Skatteverket gör stora förflyttningar – både kulturellt, tekniskt och...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group