UR har i uppdrag att spegla hela befolkningen med program för grupper som annars inte syns och hörs så ofta, som språkliga och etniska minoriteter samt personer med funktionsnedsättning. Då UR eftersträvar ökad mångfald söker vi särskilt dig med andra perspektiv, språk och nätverk än de som redan finns representerade på UR.


UR söker en redaktör till tv-programmet Lärlabbet

UR producerar program för bland annat lärare. Nu söker UR en redaktör till redaktionen för Lärlabbet.

Lärlabbet är ett inspirerande, fortbildande och yrkesutvecklande tv-program som vänder sig till lärare. Programmet är reportagebaserat där vi möter pedagoger i deras klassrum och ledande experter inom pedagogik och didaktik både i Sverige och runt om i världen

Arbetsuppgifter
Som redaktör, ansvarar du för programinnehållet. Du tar tillsammans med producent fram förslag på teman. Du arbetar nära producent och research vid beslut av medverkande och reportage. Du förser inslagsproducenter och programledare med manus. Du ansvarar för skypeintervju med utländska medverkande och sammanställer det materialet till vår redigerare.  Du tar del i att omvärldsbevaka ditt programområde. Du säkerställer att innehållet grundar sig på vedertagen och beprövad forskning och att programinnehållet är relevant för våra användare.

Kunskaper och erfarenheter
Vi söker dig som har journalistisk utbildning eller likvärdig erfarenhet. Erfarenhet av tv-produktion är starkt meriterande liksom erfarenhet av skolfrågor.

Egenskaper
Du är bra på att uttrycka dig i skrift. Du har lätt för att ta och ge instruktioner. Du är ansvarstagande, engagerad och pedagogisk. Det krävs också att du är strukturerad och kan hålla utsatta deadlines. Du har god samarbetsförmåga.

Övrigt
Tjänsten är en visstidsanställning på 100% med start 11 november 2019 till och med 15 maj 2020 med möjlighet till förlängning
Sista ansökningsdag: 18 oktober 2019.
Vi intervjuar löpande så vänta inte med din ansökan.
Frågor om redaktionsarbetet, kontakta projektledare Mia Bisander, mbi@ur.se.

Fackliga upplysningar lämnas av Thomas Boström (SACO), John Naeslund (Unionen) och Åsa Tolgraven (SJF). Samtliga nås via telefon 08-784 40 00.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
UR har i uppdrag att spegla hela befolkningen med program för grupper som annars inte syns och hörs så ofta, som språkliga och etniska minoriteter samt personer med funktionsnedsättning. Då UR eftersträvar ökad mångfald söker vi särskilt dig med andra perspektiv, språk och nätverk än de som redan finns...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group