Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Nu söker vi en pressekreterare som ska arbeta med att sätta Unionens frågor på agendan i samhällsdebatten.

Tjänstens innehåll

I rollen som pressekreterare jobbar du i team med vår andra pressekreterare och press- och opinionschefen. Ni har ett stort fokus på det proaktiva löpande mediearbetet för att sätta bilden av Unionen genom förbundets opinionsbildande arbete i relevanta kanaler, samt hanterar det reaktiva. I rollen ingår också att budskapsträna och stödja Unionens talespersoner i mediefrågor samt ha pressjour. Arbetet sker i nära samarbete med ansvariga för Public Affairs och digital kommunikation. Ditt arbete leds av press- och opinionschefen, men du har din placering i Ledningssekretariatet där också din sektionschef finns.

Vi erbjuder dig ett arbete med stort eget ansvar i en miljö som befinner sig i utveckling med engagerade kollegor med stort samhällsintresse. Tjänsten är placerad på Unionens nyrenoverade, aktivitetsbaserade förbundskontor centralt i Stockholm.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs det att du har erfarenhet av liknande arbete, god erfarenhet av mediebearbetning och medierelationer. Du är en skicklig skribent med förmåga att på kort tid skapa målgruppsanpassad kommunikation i form av tex debattartiklar och budskapsdokument.

Du har erfarenhet av arbete med media i hetluften eller med en medialt viktig fråga och/eller organisation samt intresse för arbetsmarknadsfrågor och svensk politik. Du har även digital kompetens och erfarenhet av opinionsbildning i sociala medier. Du bör ha relevant utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller motsvarande.

Som person är du snabb, hungrig på nyheter och har stor vilja att sätta agendan i debatten och arbeta i förändring. Du har förmåga att se helheten, tänka utanför ramarna och har lätt att samarbeta. Du är en modig och kreativ person med gott omdöme och ett aktivt självledarskap.

Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden.

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal.

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen att söka redan idag! Sista ansökningsdag är den 11 december 2019.

Kontakt

Tora Heckscher, press- och opinionschef, tora.heckscher@unionen.se, 072 4653569

Marie Normalm, facklig kontakt, marie.normalm@unionen.se, 08 – 50415005

Unionen, Olof Palmes gata 17, Stockholm

Unionen är utsett till Årets employer branding-företag 2019 samt Karriärföretag 2020

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Vill du få kraft att göra skillnad? Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group