Telenor befinner sig på en resa mot att bygga ett av Sveriges starkaste varumärken med landets nöjdaste kunder. Vi har tagit de första stegen som går tydligt i rätt riktning, men vägen är lång och såväl vi själva som telekombranschen i stort har mycket att bevisa. Vi som arbetar med Telenors varumärke och anseende brinner för denna stora utmaning och söker nu en PR Manager som kommer att vara en nyckelspelare på vår resa.

Vi letar efter dig som har en djup förståelse för PR och vet att effektiv kommunikation inte handlar om enbart ”förtjänad” eller ”köpt media”. Du tilltalas av möjligheterna med det digitala medielandskapet, samtidigt som du uppskattar utmaningarna i och hantverket med traditionella medierelationer med förståelse för samspelet mellan olika typer av kommunikation.

Du förstår att vårt anseende byggs av allt det vi gör och att trovärdig kommunikation alltid måste ske i samspel med faktiska handlingar. Du är mer intresserad av människor och samhället snarare än teknik i sig samtidigt som du tror att digitaliseringen kan medföra något positivt för alla. Därför förstår du vikten av att vi ständigt måste göra en komplicerad verklighet lättbegriplig och relevant för vår omgivning.

Vilka är vi? 
Kommunikationsavdelningen ansvarar för extern och intern kommunikation och består av sex kommunikatörer. Avdelningen ingår i Corporate Affairs som består av 22 personer och omfattar bland annat juridik, hållbarhet och public affairs. Som PR Manager rapporterar du till Head of Communication.

Vad gör en PR Manager på Telenor? 
Som PR Manager hos oss arbetar du såväl proaktivt och reaktivt som operativt och strategiskt med att bygga Telenors anseende och varumärke. Rollen präglas av ett stort mått av oförutsägbarhet och snabba tempoväxlingar. Du har ett övergripande ansvar för Telenors medierelationer och har ett brett internt nätverk inom företaget med en central rådgivande funktion för alla aktiviteter som kan påverka hur Telenor omnämns i sociala- och traditionella medier. I ditt arbete kommer du exempelvis arbeta med vår kommunikatör för hållbarhetsfrågor, projektledare på marknadsavdelningen och vår chefsjurist.

Ansvar som också kommer ligga på dig är bland annat:

 • Samordning av externkommunikation
 • Talesperson för Telenor gentemot media i samråd med kommunikationschef och verksamhetsansvariga
 • Framtagning av årlig övergripande PR-plan för Telenor samt löpande planer för olika nyheter och teman som Telenor vill driva
 • Löpande mediebearbetning och mediabevakning i traditionella och sociala medier av nyheter från Telenor
 • Stöd i planering av mediearbete inför större evenemang där Telenor medverkar, såsom Almedalen
 • Arbete och stöd i krishantering vid större krissituationer

Passar du ihop med oss? 

Vi söker dig med exempelvis följande bakgrund:

 • PR-konsult, gärna med erfarenhet av flera branscher och discipliner
 • Journalist
 • Erfarenhet av att arbete med och förståelse för medierelationer eller sociala medier

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en god förståelse för komplexa branscher i gränslandet mellan näringsliv, politik och samhälle. Vidare är du duktig på att arbeta med bilder, filmer och nyhetsgrafik. Du är en mycket duktig skribent och har förmågan att bygga nätverk såväl internt som externt. Som person ser vi gärna att du är självgående med ett högt eget driv. Du är lyhörd, kreativ och prestigelös. Då rollen både är av strategisk och operativ karaktär ser vi at du är duktig på att parera häremellan.

Vi erbjuder 

 • Telenor arbetar kontinuerligt för förbättrad mångfald. Det är viktigt för oss att våra medarbetare återspeglar våra kunders mångfald. Därför strävar Telenor efter mångfald bland våra anställda när det gäller exempelvis kön och nationalitet.
 • Bli en del av ett företag som Empower societies. Som ett exempel har Telenor-koncernen antagit en sexmånaders betalad föräldraledighetspolitik som minsta standard globalt på sina 13 marknader.
 • Internationell erfarenhet inom andra delar av koncernen
 • Medarbetarprogrammet ger dig möjlighet att bli aktieägare i Telenor genom att köpa aktier till ett rabatterat pris.
 • 6 veckors semester
 • Friskvårdsbidrag, hälsotester, rabatterade priser på hemstäd, barnvakt, matkasse samt hos flera gymkedjor.

Vill du skapa framtiden med oss? Välkommen att söka tjänsten via länken ”Ansök nu”. Vi arbetar löpande med denna rekrytering och vill därför ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2018.03-31. Vi ser fram emot din ansökan!

Har du frågor? Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Aron Samuelsson, rekryterande ledare, +460735051389. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen, kontakta Andreas Friman, HR Manager, +46734417195.

Ansök här.

https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2018/02/telenor.jpeg?fit=294%2C172https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2018/02/telenor.jpeg?resize=150%2C150MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Telenor befinner sig på en resa mot att bygga ett av Sveriges starkaste varumärken med landets nöjdaste kunder. Vi har tagit de första stegen som går tydligt i rätt riktning, men vägen är lång och såväl vi själva som telekombranschen i stort har mycket att bevisa. Vi som arbetar...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group