Tele2 är en internationell mobiloperatör med utmanaranda i vårt DNA. Vi utmanar våra konkurrenter och marknaden förstås, men framförallt oss själva. Vi verkar på en marknad som ständigt växer och förändras. Våra kunder vill ständigt ha nya och bättre lösningar vilket ställer höga krav på oss. Självklart vill vi möta dessa krav, därför blir hur vi arbetar och vilka vi är vår nyckel till framgång.

Tele2s arbetssätt präglas av ansvar, öppenhet och prestigelöshet. Vi drivs av snabbhet, kvalitet och att alltid ha kundernas bästa för ögonen.

Enheten Communication & Marketing är övergripande ansvarig för att förflytta Tele2 och Comviq mot målet att bli de mest valbara och älskade varumärkena inom telekom. Det är Communication & Marketings roll att positionera våra två varumärken, aktivt driva trafik till våra kanaler, hålla dialogen levande med alla intressenter (såväl internt som externt) samt att sätta förutsättningarna för en lojal och värdemaximerad kundrelation.

Har du erfarenhet av CRM-arbete från en abonnemangsbransch, då kan du föreställa dig vilka utmaningar vi ställdes inför när Tele2 valde att slopa bindningstider i november 2014. Detta är ett exempel på hur Tele2 tänker annorlunda än sina konkurrenter. Den person vi söker till denna roll, är en person som tänker utanför ramarna och som vågar testa nytt.

Inom enheten är avdelningen Customer Relationship Management ansvarig för att maximera värde och livslängd på befintliga kunder, och det är dit vi nu söker en Customer Lifecycle Manager. Rollen ingår i ett team med ytterligare 4 medarbetare och gruppens ansvarsområde rymmer samtliga varumärken dvs. Tele2 Privat, Tele2 Företag och Comviq.

Det här är jobbet…

Customer Lifecycle Manager (CLM) huvudansvar är att utifrån kundlivscykeln affärsutveckla, leda samt leverera Tele2s kampanjer mot befintlig kund. Detta innebär ett ansvar från start till mål för samtliga produkter och säljkanaler. Du driver både strategiska och taktiska CRM-projekt och kommer att ha många och breda kontaktytor inom Tele2. CRM-avdelningen på Tele2 består av totalt 19 personer och dina närmaste kollegor kommer att vara både analytiker, kommunikatörer och andra Customer Lifecycle Managers.

Du utvecklar metodik för kampanjarbetet, såväl existerande som utvecklande av nytt och du känner igen ord som ”sekventiell bearbetning, triggerkampanjer och realtidbearbetning”. Du kommer att ha ett nära samarbete med analytikerna gällande målgrupper. I din roll är du också ansvarig för att kampanjarbetet hålls ihop mellan avdelningarna på Tele2 och därmed når framgång.

Det här är vad du har…

  • 3-5 års erfarenhet av att leda lojaliserande och värdemaximerande CRM-aktiviteter
  • Vana av att utveckla kunder utifrån ett relationsmarknadsföringsperspektiv
  • Relevant utbildning inom marknadsföring och kommunikation
  • God kunskap i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
  • En stark projektledarbakgrund
  • Ett strukturerat arbetssätt med utomordentliga presentationskunskaper
  • God Officevana

Har du dessutom erfarenhet från CRM-arbete med stöd av verktyget Adobe Campaign och kunskap av att arbeta med CRM-frågor inom B2B ser vi det som meriterande.

Det här är vad Tele2 kan ge dig…

… en plats i en flexibel, prestigelös organisation som präglas av stark teamkänsla, högt engagemang och mycket glädje där din kompetens kommer att göra skillnad.

… stora möjligheter till spännande karriärvägar inom Tele2. Hos oss ligger din framtid i dina egna händer. Vi ger dig chansen att utvecklas genom interna utbildningar och vidareutvecklingsprogram.

… Vi tar hand om dig, både i din roll på företaget, men även utanför. Hos oss finns möjligheten till ett flexibelt arbete och förmåner som rör hälsa, föräldralön och pension

Tjänsten är placerad i Kista och ett vikariat om minst 12 månader med chans till förlängning eller fast anställning.

Välkommen med din ansökan senast den 23 januari. Urval och intervjuer sker löpande så skynda in med din ansökan.

Ansök här.

https://i2.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2015/10/tele2.png?fit=1024%2C404https://i2.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2015/10/tele2.png?resize=150%2C150MedieJobbStrategiStockholm
Tele2 är en internationell mobiloperatör med utmanaranda i vårt DNA. Vi utmanar våra konkurrenter och marknaden förstås, men framförallt oss själva. Vi verkar på en marknad som ständigt växer och förändras. Våra kunder vill ständigt ha nya och bättre lösningar vilket ställer höga krav på oss. Självklart vill vi...