Sweco söker en kommunikatör med ansvar för intern- och externkommunikation för två av verksamhetsområdena i Sverige. Brinner du för kommunikation som driver utveckling och skapar attraktivitet bland kunder och medarbetare? Då kanske du är rätt för denna roll.

Varför jobba hos oss?

Som kommunikatör i Sweco Sverige är du ansvarig för kommunikationen inom två av verksamhetsområdena. Du stöttar ledningsgrupperna i kommunikationsfrågor kopplade till affärs- och marknadsplaner, och planerar och genomför löpande och enskilda kommunikationsinsatser gentemot interna och externa intressenter.

Du tillhör kommunikationsenheten och rapporterar till Head of Communication Business Partners. Du har ett nära samarbete med divisionscheferna för de verksamhetsområden som du har kommunikationsansvar för. Till din hjälp har du närmare 20 härliga kollegor på kommunikationsavdelningen, många med specialistkompetenser.

Sweco har en företagskultur med högt i tak och utvecklingsmöjligheter för den med ambitioner och kreativa idéer. Här kommer du att jobba med engagerade och prestigelösa kollegor som vill vara med och göra skillnad för framtidens hållbara samhällen och städer. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas med stora ambitioner inom digital kommunikation.

Din framtida roll

Uppdraget, som är både strategiskt och operativt, innebär att du:

 • Tar fram kommunikationsplaner, genomför och följer upp planerade kommunikationsaktiviteter
 • Formulerar budskap
 • Skriver texter och producerar innehåll för interna och externa kanaler
 • Producerar och/eller projektleder framtagning av olika typer av kommunikationsmaterial, kommunikativa uttag eller kampanjer, ibland som beställare gentemot externa byråer
 • Deltar i planering och genomförande av mässor, konferenser och andra event
 • Följer upp och analyserar genomförda aktiviteter
 • Fungerar som rådgivare i kommunikationsfrågor för i första hand divisionscheferna för de verksamhetsområden som du har kommunikationsansvar för.

Ansvaret omfattar såväl intern som extern kommunikation relaterat till ledningskommunikation, varumärkesbyggande, säljstödjande marknadskommunikation, press- och mediafrågor samt förändrings- och kriskommunikation.

Det finns möjlighet att delvis inrikta sig mot marknadskommunikation/digital marknadsföring eller mot corporate communications/internkommunikation. Ange i din ansökan vilken inriktning du är mest intresserad av och motivera ditt val. Tjänsten är placerad på Kungsholmen i Stockholm. Resor ingår i rollen.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som:

 • Har en högskole- eller universitetsutbildning inom kommunikation eller likvärdigt.
 • Har minst 5 års erfarenhet av kommunikationsarbete på operativ och strategisk nivå
 • Har erfarenhet och vana att stötta företagsledning
 • Är van vid att formulera och anpassa budskap och kanalval efter syfte, målgrupp och verksamhetens behov
 • Är en duktig skribent
 • Arbetar obehindrat med såväl traditionella som digitala och sociala medier – och förstår att spridning, analys och utvärdering är en stor del av jobbet.
 • Behärskar Microsoft Office och WordPress (eller liknande publiceringsverktyg) samt har grundläggande kunskaper i Photoshop

Erfarenhet från samhällsbyggnadsbranschen är meriterande.

Vem är du?

Som person är du nyfiken, engagerad, lyhörd, driven och strukturerad – och du är också snabb på att ta till dig ny teknik. Du driver dina uppdrag från idé till målgång och söker lösningar för att komma framåt. Du trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du har en mycket god förmåga att arbeta tillsammans med andra. Du är trygg i din kompetens, vågar vara tydlig och ta plats samtidigt som du har ett ödmjukt förhållningssätt. Då detta är en bred roll med många kontaktytor är det viktigt att du trivs med att nätverka och bygga relationer både internt och externt.

Ansökan

Annonsen kommer att ligga ute till och med den 1 mars. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. Varmt välkommen med din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Kontakta oss

Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar? Välkommen att kontakta Rekryterare Anna Klamfelt, på tel 0734126619, anna.klamfelt@sweco.se
Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Sweco söker en kommunikatör med ansvar för intern- och externkommunikation för två av verksamhetsområdena i Sverige. Brinner du för kommunikation som driver utveckling och skapar attraktivitet bland kunder och medarbetare? Då kanske du är rätt för denna roll. Varför jobba hos oss? Som kommunikatör i Sweco Sverige är du ansvarig för...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group