Riksnyheterna tar nu ett stort kliv för att möta publikens behov av nyheter på alla plattformar. SVT Nyheter söker därför Sveriges vassaste videospecialist som bidrar till att SVT Nyheter har Sveriges snabbaste och mest kompletta nyhetsutbud. Är du rätt person?

SVT Nyheter online är hjärtat i nyhetsarbetet på Riksnyheterna. Här finns ständig breaking-beredskap så att vi snabbt kan direktrapportera i både text och video. Här utvecklar och förklarar vi dagens viktigaste nyheter. Medarbetarna vid deskarna på Onlineavdelningen paketerar texter, stillbilder och video för vår nyhetssajt, vår app och sociala medier med krav på hög kvalitet både när det gäller innehåll och form och i ständig dialog med vår publik.

I rollen som videospecialist förväntas du producera SVT: s rörliga nyhetserbjudande för en digital publik, driva utvecklingen av nya format samt arbeta med kontinuerlig publikanalys. I arbetet ingår att både arbeta snabbt för den dagliga nyhetsleveransen och med planerad journalistik. Du ingår i videodesken, som är en central funktion i SVT Nyheters onlineredaktion.

För tjänsten krävs:

  • Högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet
  • Gedigen kunskap och erfarenhet av att paketera rörlig bild digitalt och har ett stort intresse för att experimentera med formaten
  • Erfarenhet av att arbeta med digital publicering
  • Kunskap om sociala kanaler och plattformar

Vi ser att du:

  • Är driven och ansvarstagande
  • Är intresserad av ny teknik och kommunikationsformer
  • Har gott omdöme
  • Är lyhörd och nyfiken
  • Är lösningsorienterad och duktig på att samarbeta
  • Har erfarenhet av att arbetat på en större nyhetsredaktion.

Du delar public service värdegrund om det demokratiska samhället och allas lika värde. SVT ska spegla hela samhället, därför vill vi ha medarbetare med olika bakgrunder. Du som arbetar här förväntas värdesätta olikheter och förstå hur dessa påverkar dig själv och andra.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Teresa Skeppholm. Fackliga frågor besvaras av Niklas Svensson (Journalistförbundet), Lameck Muwanga (Unionen) samt Ingrid Markovits (Saco). Samtliga nås via växeln, tfn 08-784 00 00.

Ansök här.

https://i0.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2016/02/SVT_logo.png?fit=710%2C342https://i0.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2016/02/SVT_logo.png?resize=150%2C150MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Riksnyheterna tar nu ett stort kliv för att möta publikens behov av nyheter på alla plattformar. SVT Nyheter söker därför Sveriges vassaste videospecialist som bidrar till att SVT Nyheter har Sveriges snabbaste och mest kompletta nyhetsutbud. Är du rätt person? SVT Nyheter online är hjärtat i nyhetsarbetet på Riksnyheterna. Här...