SVT Nyheter online är hjärtat i nyhetsarbetet på Riksnyheterna. Vi rapporterar, förklarar och utvecklar dagens viktigaste nyheter på svt.se – i livesändningar, artiklar och onlinevideor. Vi vill vara först ut och snabbt kunna erbjuda olika perspektiv kring händelserna det snackas om. Brinner du för digital nyhetsförmedling och digital paketering? Taggar du igång i breakinglägen? Har du erfarenhet av publicering och bevakning på sociala plattformar? Då kan det vara dig vi söker till vår sociala medier-desk i Stockholm.
Som sociala medier-reporter optimerar och postar du material på våra sociala plattformar, modererar, redigerar sociala medier-klipp, hittar nyheter via sociala medier, producerar journalistik kopplat till sociala medier/det digitala livet.
Du behöver du ha örat mot marken, fånga upp snackisar, förstå vad som engagerar och på ett diplomatiskt sätt svara på frågor från publiken. Du behöver även vara snabb, vinkelsäker och älska nyheter.

Grundkrav:
Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet
Arbetslivserfarenhet som nyhetsreporter på en nyhetsredaktion
Erfarenhet av digital publicering och paketering
Erfarenhet av att bevaka sociala flöden och sköta sociala konton på en redaktion

Utöver grundkraven efterfrågas:
Erfarenhet av moderera eller föra dialog med läsare/tittare
Kan du redigera i Premiere och Photoshop är det meriterande, likaså erfarenhet av analys och bevakning, t.ex. via CrowdTangle
Erfarenhet av att ha arbetat med användargenererad journalistik är meriterande, likaså erfarenhet av viralgranskningar
Kunskaper i fler språk än svenska är ett plus

Du delar public service värdegrund om det demokratiska samhället och allas lika värde. Vi speglar och granskar hela samhället, därför vill vi ha medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
I schemat ingår arbete på obekväm arbetstid som tidiga morgnar, sena kvällar samt helger. Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Erica Lascelles, chef för sociala medier-desken, erica.lascelles@svt.se.
Genom att klicka på länken nedan kommer du till ansökningsformuläret.Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.
Sista ansökningsdag är den 18 oktober men vi kommer att hantera ansökningar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Mer information om vår verksamhet hittar du på svt.se under Om SVT.
Fackliga frågor besvaras av Hedvig Eriksson (Journalistförbundet), Maria Fornemo (Unionen) samt Deana Bajic (Saco). Samtliga nås via växeln, tfn 08-784 00 00.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
SVT Nyheter online är hjärtat i nyhetsarbetet på Riksnyheterna. Vi rapporterar, förklarar och utvecklar dagens viktigaste nyheter på svt.se – i livesändningar, artiklar och onlinevideor. Vi vill vara först ut och snabbt kunna erbjuda olika perspektiv kring händelserna det snackas om. Brinner du för digital nyhetsförmedling och digital paketering?...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group