Nu söker vi dig som brinner för lokaljournalistik och vill bidra till att stärka vår bevakning av Uppsala län med journalistik som är angelägen och nära. Du är en driven och mångkompetent journalist som med självklarhet tar fram egna nyheter, anpassade till nya medievanor där onlinejournalistik och sociala medier är lika viktiga plattformar som broadcast-TV.

Din bakgrund
Vi söker dig som är en driven, självständig och mångkompetent journalist som hanterar den snabba nyhetsförmedlingen och den agendasättande journalistiken oavsett om den publiceras online eller i broadcast. Vi ser gärna att du har goda kunskaper om bevakningsområdet och förstår vad som krävs för att ge länsborna i Uppsala län en nära och angelägen journalistik.

Vårt uppdrag
SVT:s uppdrag är att spegla hela samhället och därför söker vi medarbetare med olika bakgrund som kan tillföra nya perspektiv. Vi värdesätter kompetens hos dig som sökande som går utanför det vi redan har på redaktionen. Det är viktigt att du delar public service värdegrund om det demokratiska samhället och allas lika värde.

Arbetsuppgifter
Som reporter på SVT producerar du egna nyheter från idé till publicering. I jobbet ingår att filma, redigera, fota, skriva och publicera på alla plattformar – tv-sändningar, online och sociala medier.

För tjänsten krävs
  • Att du har en journalistutbildning från högskola eller motsvarande journalistisk erfarenhet.
  • Att du har körkort för personbil.
  • Tidigare erfarenhet av arbete som nyhetsjournalist
Vi ser det som meriterande om du har
  • God kunskap om vårt bevakningsområde och har ett stort kontaktnät som omfattar alla delar av samhället.
  • Språkkunskaper utöver svenska och engelska, eller om du har erfarenhet av att verka inom en språklig eller etnisk minoritet.
Vilka är vi?
Redaktionen i Uppsala består av tio medarbetare som producerar lokala nyhetssändningar och nyheter online för våra tittare och läsare i Uppsala län.
Vi söker en reporter för vikariat med start efter årsskiftet (eller enligt överenskommelse) till och med augusti 2019 (med chans på förlängning). Välkommen med din ansökan senast 19 oktober.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta redaktionschef Daniel Legue, tel nr 018-17 41 23 eller via mejl daniel.legue@svt.se.
Fackliga frågor besvaras av Märta Gross Hulth (SJF) eller Magnus Hellström (SJF). De senare nås på telefon 08-784 00 00 (vxl).

MedieJobbJournalistik & CopywritingUppsala
Nu söker vi dig som brinner för lokaljournalistik och vill bidra till att stärka vår bevakning av Uppsala län med journalistik som är angelägen och nära. Du är en driven och mångkompetent journalist som med självklarhet tar fram egna nyheter, anpassade till nya medievanor där onlinejournalistik och sociala medier...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group