Stiftelsen Svenska Filminstitutet har en ledande roll inom svensk film. Filminstitutets mål är att stödja produktion, distribution och visning av värdefull film, att bevara och tillgängliggöra det svenska filmarvet samt att representera den svenska filmen internationellt. Filminstitutet har även ett nationellt uppdrag att stärka filmkunnandet i landet och ge allmänheten ett utbud av film som präglas av en mångfald av berättelser.

Kreativa Europa är Europeiska kommissionens program för de kulturella och kreativa sektorerna under 2014-2020. Programmet har en total budget om 1,46 miljarder euro för hela programperioden. Kreativa Europa erbjuder möjligheter för europeiska aktörer inom tv, film, dataspel, konst och kultur att samarbeta internationellt och nå ut till en internationell publik. Kreativa Europa är uppdelat i de två delprogrammen Kultur och MEDIA samt ett sektorsövergripande programområde. Kreativa Europa Desk Sverige svarar på frågor om programmet och ger råd vid ansökan. I Sverige delar Statens kulturråd och Svenska Filminstitutet på uppdraget. Kulturrådet ansvarar för delprogrammet Kultur och Filminstitutet för delprogrammet MEDIA.

Om tjänsten

Svenska Filminstitutet söker en kommunikatör till Kreativa Europa Desk Sverige MEDIA. Tjänsten är placerad på avdelningen Filmstöd och enheten Produktionsstöd på Svenska Filminstitutet och rapporterar till Head of Office på desken samt till chef för produktionsstöd. Det dagliga arbetet innefattar kommunikation med uppdatering av webbsida, sociala medier och utskick av nyhetsbrev. Vi arbetar bland annat med EpiServer och Apsis. Till viss del formger vi även vårt eget material och arbetar då med Indesign och Photoshop. En stor del av tiden ägnas åt att ge service till branschen genom att ge hjälp och vägledning om EU-stöden. För att kunna göra ett bra jobb är det en förutsättning att du tycker om att hjälpa andra, är flexibel och utåtriktad och har ett genuint intresse för det europeiska samarbetet och hur det fungerar. Vi hanterar dagligen en stor mängd information inom en verksamhet med högt tryck och därför ska du ha lätt för att strukturera och prioritera i ditt arbete.

Anställda inom Kreativa Europa Desk Sverige ska förhålla sig till gällande mål och bestämmelser för EU:s Kreativa Europaprogram samt till mål och strategier för Svenska Filminstitutet. Arbetsplatsen är på Svenska Filminstitutet i Stockholm. Resor i arbetet förekommer.

Arbetsuppgifter:

•    Informera om EU-programmet Kreativa Europa

•    Ansvara för Kreativa Europa Desk Sveriges webbplats, nyhetsbrev och sociala medier

•    Vägleda potentiella sökande till Kreativa Europas MEDIA-del

•    Löpande orientera sig om Kreativa Europas stöd och kurser samt om den audivisuella sektorn i Europa

•    Assistera Head of Office i det dagliga arbetet

•    Vid behov kunna representera desken på diverse festivaler och marknader i Sverige och övriga Europa

Våra krav:

•    Minst 2 års eftergymnasiala studier inom kommunikation eller annat relevant område

•    God förmåga att uttrycka sig väl på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

•    Dokumenterad erfarenhet av informationsarbete och webbpublicering

•    Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med service och support

•    Kunskaper om PC-miljö och Officepaketet

Meriterande kunskaper:

•    Kunskap om filmproduktion

•    Erfarenhet av att ha arbetat vid offentlig förvaltning och i projekt som omfattas av direktiv från EU är meriterande

•    Kunskaper i ytterligare ett europeiskt språk

Personliga egenskaper:

•    Serviceinriktad, lyhörd och kommunikativ

•    Självgående, strukturerad och lösningsorienterad

•    Driven och inspirerande

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du kan identifiera dig med våra värdeord – kunskap, respekt och mod. Svenska Filminstitutet vill vara en attraktiv arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi vill öka representationen i organisationen.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Sex månaders provanställning tillämpas.

För ytterligare information om tjänsten kontakta Head of Office, Ulrika Nisell, tel. 08-665 1205. Fackliga företrädare är Tomas Johansson, ST-Kultur tel 08-665 1135 samt Torkel Stål, SACO tel 08-665 1140.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Stiftelsen Svenska Filminstitutet har en ledande roll inom svensk film. Filminstitutets mål är att stödja produktion, distribution och visning av värdefull film, att bevara och tillgängliggöra det svenska filmarvet samt att representera den svenska filmen internationellt. Filminstitutet har även ett nationellt uppdrag att stärka filmkunnandet i landet och ge...
MedieJobbs facebook group

Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp