SvD Livet producerar journalistik med hög angelägenhetsgrad som ligger nära läsarna i deras dagliga liv. Här ryms såväl den anrika Idagsidan som de smartaste vinklarna på färska forskningsrön. Vi skriver om psykologi, träning, kost, hälsa, relationer, privatekonomi och allt annat som hör Livet till. Utgångspunkten är ett vetenskapligt anslag och vi är måna om att ge flera perspektiv på ny kunskap.

Nu söker vi en redaktör som vill hjälpa oss att göra Sveriges bästa kvalitetsjournalistik. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ta ansvar från idé till färdig artikel och att arbetsleda reportrar och frilansande medarbetare. Du behöver ha jobbat som redaktör på en tidningsredaktion tidigare, besitta ett gott publicistiskt omdöme samt vara snabb, noggrann och en god skribent. Det är också viktigt att du är van vid att ha digitalt fokus och arbeta datainformerat.

Erfarenhet av vetenskapsjournalistik är meriterande.

Några egenskaper vi tror att du kan ha:

• Du är en nyfiken och idérik journalist samt en god stilist.

• Du är van vid att analysera läsarinsikter och drivs av att nå ut med din journalistik.

• Du är engagerad, samarbetsvillig och kreativ.

• Du jobbar strukturerat vilket gör att du är effektiv och snabb i ditt arbete.

Varför ska du jobba på SvD?
Hos oss möts du av en stimulerande arbetsplats med prestigelösa, engagerade och stöttande kollegor. Guldspaden, Stora Journalistpriset och Schibsted Journalism Awards är några exempel på resultatet av detta. Vi bjuder också på erfarna och drivna chefer som uppmanar till utveckling, samt en krävande och utmanande läsekrets som vill att vi ska vara bäst varje dag.

Tjänsten är ett vikariat på heltid från och med den 1 mars till och med den 31 augusti 2021, med möjlighet till förlängning. Journalistklubbens representant är Thomas Berglund, mejladress thomas.berglund@svd.se. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag som är 15/1-21.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
SvD Livet producerar journalistik med hög angelägenhetsgrad som ligger nära läsarna i deras dagliga liv. Här ryms såväl den anrika Idagsidan som de smartaste vinklarna på färska forskningsrön. Vi skriver om psykologi, träning, kost, hälsa, relationer, privatekonomi och allt annat som hör Livet till. Utgångspunkten är ett vetenskapligt anslag...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group