Vi är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Här är 33 000 studenter, 1700 doktorander och närmare 6000 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga och humanvetenskapliga områdena. Kommunikationsavdelningen vid Stockholms universitet har i uppdrag att driva och utveckla universitetets samlade kommunikationsarbete.

Vi söker en erfaren kommunikationschef som vill vara med och utveckla en väl förankrad kommunikation avseende forskning, studentrekrytering och internkommunikation. Kommunikationsavdelningen består av ca 30 medarbetare och är en central enhet inom universitetets verksamhetsstöd. Avdelningen bistår hela universitetet genom att erbjuda strategiskt och operativt stöd inom kommunikation.

Är du vår nästa kommunikationschef?
Vi söker dig som är en erfaren chef och ledare. Du kan och vill leda och utveckla en komplex kommunikationsverksamhet i en mångfacetterad akademisk miljö. Du möts av hög kompetens, stort engagemang i en välfungerande verksamhet som står inför ett antal förändringar som bland annat innefattar organisering och effektivisering av det sammanhållna verksamhetsstödet där internkommunikation blir en central komponent.

Ditt fokus blir att driva och vidareutveckla det övergripande kommunikationsarbetet vid Stockholms universitet. Vi står inför en utveckling och förändring av vår extern- och internkommunikation vilket innebär såväl organisatoriska som tekniska förändringar av kommunikationsverksamheten, inom exempelvis digitala kanaler och forskningskommunikation. Du rapporterar direkt till universitetsdirektören och ingår i förvaltningens chefsgrupp.

Dina arbetsuppgifter

 • Leda och vidareutveckla universitetets kommunikationsverksamhet i kontinuerlig dialog med övrig verksamhet vid universitetet
 • Planera, leda, utveckla och följa upp avdelningens verksamhet
 • Ansvara för avdelningens budget och personal
 • Sätta upp mål och omsätta dem i praktisk handling
 • Upprätthålla och utveckla ett brett kontaktnät inom universitet
 • Samverka aktivt med andra lärosäten

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning
 • Flerårig och gedigen erfarenhet av ledarskap med personal- och budgetansvar
 • Dokumenterad erfarenhet av att leda utveckling och förändring i en större komplex organisation
 • Flerårig erfarenhet av operativt kommunikationsarbete
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Vana av att leda genom andra t.ex. underchefer, projektledare eller gruppledare

Meriterande:

 • Erfarenhet från universitets- och högskolesektorn

Personliga egenskaper
Vi söker en trygg ledare som är prestigelös, proaktiv, initiativrik och drivande. Du är omvärldsorienterad, ser möjligheter och förstår kraften i en effektiv och god kommunikation. Du förankrar visioner och omsätter dem till verklighet utifrån verksamhetsnytta – för detta krävs ett verksamhetsnära perspektiv och att du arbetar lyhört inom organisationen.

Du är strukturerad och analytisk och tänker utifrån ett helhetsperspektiv. Du har hög tillit till dina medarbetare, delegerar och följer upp med tydlighet. För att kunna axla denna roll krävs en mycket god kommunikativ förmåga. Viktigt är även en god samarbetsförmåga för att skapa och behålla långsiktiga relationer såväl internt som externt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Du kommer till ett av Sveriges största universitet där du möts av kompetenta, öppna och motiverade medarbetare. Du får möjlighet att utvecklas i en spännande miljö där akademi, forskning, verksamhetsstöd och studenter har höga förväntningar på ett modernt, framåtsyftande universitet.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde enligt överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
För mer information kontakta personalspecialist Linnea Jilkén, tfn 08-16 16 25, linnea.jilken@su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Ansök här.

Omer RosenbaumPR & KommunikationStockholm
Vi är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Här är 33 000 studenter, 1700 doktorander och närmare 6000 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga och humanvetenskapliga områdena. Kommunikationsavdelningen vid Stockholms universitet har i uppdrag att driva och utveckla universitetets samlade kommunikationsarbete. Vi söker en erfaren...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group