Stockholms Stadsmission arbetar för en mänskligare stad, för alla!
Vi verkar inom tre områden: Sociala verksamhetsområdet, Sociala företag och Utbildning.

Stockholms Stadsmission bedriver verksamheter för människor i hemlöshet och missbruk, barn, ungdomar och äldre. Vi kliver in där det offentliga samhällets resurser och insatser inte räcker till och anpassar verksamheten utifrån de behov som finns i Stockholm – både akuta och långsiktiga. Utgångspunkten är att det går att förändra livssituationen för alla som har hamnat utanför. Vår viktigaste uppgift är att hjälpa människor att bygga upp en tro på sin egen förmåga och återta makten över sina liv.

Vi söker nu en redaktör och aktiveringsansvarig till vår kommunikationsavdelning. Du kommer att arbeta nära dina kollegor och i nära samarbete med insamlingsavdelningen. Du rapporterar till Kommunikations- och insamlingschefen. Tjänsten är placerad på Stockholms Stadsmissions huvudkontor vid Marievik, Liljeholmen.

Ditt uppdrag 
Som redaktör och marknadsförare för våra digitala kanaler planerar och utvecklar du innehållet (text, bild och film) på hemsidan och i våra sociala medier för att driva engagemang för och insamling till Stockholms Stadsmission.  Du följer upp och utvärderar de aktiviteter du genomför och vidareutvecklar aktiviteterna utifrån resultat. Allt ditt arbete sker i enlighet med vår kommunikations- och insamlingsstrategi. Du ingår också i det nybildade redaktionsrådet hos Stockholms Stadsmission där du har fokus på digitala kanaler.

Du är även ett kommunikationsstöd för våra verksamheter och arbetar i nära samarbete med dina kollegor på både Kommunikations- och insamlingsavdelningen.

Din bakgrund och din profil
Vi ser att du har en akademisk utbildning eller minst 2-årig yrkesutbildning inom kommunikation eller marknadsföring samt minst 2 års arbetslivserfarenhet inom digital kommunikation (webb och sociala medier).

  • Du har en god kommunikativ förmåga och det är av stor vikt att du är en mycket skicklig skribent
  • Du har god erfarenhet av att utveckla kommunikation och aktivering i digitala kanaler
  • Du har stor erfarenhet av att arbeta med webbpublicering, gärna från olika CMS-system samt sökordsoptimering och annonsering (Facebook Ads och Google-annonser)
  • Du är van att analysera och utvärdera de aktiviteter du genomför och förbättra ditt arbete efter resultaten
  • För att lyckas med uppdraget och trivas hos oss krävs att du är resultatfokuserad och självgående och tycker om att samarbeta
  • Du ska kunna identifiera dig med Stockholms Stadsmissions värdegrund

Vi erbjuder
Vi erbjuder en öppen och välkomnande arbetsplats med hjälpsamma och prestigelösa kollegor. Tillsammans arbetar vi alla för att nå våra mål för att kunna göra skillnad för de människor Stockholms Stadsmission möter. Vårt arbete är ständigt under utveckling och förbättring. Du ingår i ett team med 10 kollegor på Insamlings- och kommunikationsavdelningen.

Ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Stockholms Stadsmission tillämpar provanställning om sex månader. Vi ser fram emot din ansökan snarast, dock senast 23 januari. Om du har frågor kontakta Sandra Axell, Teamledare Kommunikation via mail på: sandra.axell@stadsmissionen.se. Varmt välkommen med din ansökan!

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Stockholms Stadsmission arbetar för en mänskligare stad, för alla! Vi verkar inom tre områden: Sociala verksamhetsområdet, Sociala företag och Utbildning. Stockholms Stadsmission bedriver verksamheter för människor i hemlöshet och missbruk, barn, ungdomar och äldre. Vi kliver in där det offentliga samhällets resurser och insatser inte räcker till och anpassar verksamheten utifrån de behov...