Vill du bli en del i vårt drivna team på Norrans sportredaktion?

Skellefteå och norra Västerbotten är en föreningstät bygd med stora idrottsliga framgångar. Vi bevakar bland annat Skellefteå AIK:s herr- och damlag, fotboll i både elitettan och lägre divisioner och flera nya framväxande sporter. Vi analyserar matcher och tävlingar, lyfter fram idrottsprofiler, djupdyker i föreningslivets villkor och granskar klubbarnas ekonomi och ledarskap. Nu söker vi dig med ett stort intresse för idrott och hälsa, som kan komplettera laget med nya kunskaper, perspektiv och idéer och gärna stärka vår kompetens kring bildberättande.

På Norran får du, tillsammans med tre kollegor och några frilansare, jobba med såväl papperstidningen och e-tidningen som det digitala flödet på norran.se. Vi driver bland annat en av Sveriges största hockeybloggar och livesänder mängder av matcher. Vi jobbar för ett målinriktat och tillåtande klimat där du som medarbetare får ta stort eget ansvar och vara delaktig i både daglig planering och framtidsfrågor. Vår ambition är att vara först på händelsenyheter och bäst på att förklara sammanhangen.

Norran ingår i bolaget Norr Media tillsammans med Piteå-Tidningen, Norrbottens-Kuriren och NSD i Luleå. Norr Medias huvudägare är Norrköpings Tidningars Media AB (NTM), Sveriges största koncern för lokal journalistik, som hjälper oss med sidproduktion, utveckling och administration.

I jobbet som sportreporter ingår att:

 • Producera texter, foto och rörlig bild.
 • Planera och arbeta självständigt med egna idéer och uppslag.
 • Vara flexibel och arbeta både snabbt och mer långsiktigt.
 • Bygga relationer med spelare/utövare, ledare och kanslipersonal.
 • Livekommentera och -rapportera matcher och andra sportevenemang.
 • Hålla webbflödet uppdaterat och producera tidningssidor med hjälp av digitala publiceringsverktyg.
 • Delta i idéarbete om innehåll och utveckling av nya format och paketeringar.
 • Jobba mot uppsatta mål för innehåll, trafik och konverteringar.

Du behöver:

 • Ha en journalistutbildning från universitet, högskola eller folkhögskola.
 • Ha erfarenhet av att producera journalistiska texter, foto och rörlig bild av god kvalitet.
 • Kunna arbeta i högt tempo.
 • Ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
 • Ha B-körkort.

Det är en fördel om du har kunskap och erfarenhet från idrottsvärlden och egna nätverk. Har du tidigare arbetat på en sportredaktion är det ett extra plus.

Arbetstider

Arbetet kräver stor flexibilitet och anpassning till match- och träningstider. Du jobbar skift där arbete på kvällar och helger ingår.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 1 december 2020. Provanställning i max 6 månader kan bli aktuellt. Placeringen är på Norrans redaktion i Skellefteå, men resor i och utanför länet förekommer regelbundet.

Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald och värdesätter därför sökanden med skilda bakgrunder och erfarenheter.

Ansök genom att skicka ditt cv och några ord om dig själv och varför du passar för jobbet till vår redaktionschef helena.strombroershag@norran.se via knappen nedan.

MedieJobbJournalistik & CopywritingSkellefteå
Vill du bli en del i vårt drivna team på Norrans sportredaktion? Skellefteå och norra Västerbotten är en föreningstät bygd med stora idrottsliga framgångar. Vi bevakar bland annat Skellefteå AIK:s herr- och damlag, fotboll i både elitettan och lägre divisioner och flera nya framväxande sporter. Vi analyserar matcher och tävlingar,...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group