Låter det här som ett uppdrag för dig? Skicka din ansökan redan idag. Vi intervjuar löpande. 

Vi söker dig som är intresserad av ett spännande uppdrag som redaktionell konsult hos en av våra viktigaste kunder, en av de ledande telekom-aktörerna. Uppdraget är initialt under perioden april-juni med planerad förlängning i ett drygt år. 

Din huvudsakliga uppgift är att göra kundens sajt mer inspirerande och nyttig för besökarna. Det innebär att du arbetar brett med kampanjer, olika erbjudanden och marknadsinitiativ. Du ingår i en newsdesk med ett antal duktiga redaktionella kreatörer med olika specialiteter och hanterar kanske med Spoons leveranser. 

Arbetsuppgifter 

En redaktör/copy ska både kunna planera, producera och publicera innehåll. Det innebär att du ibland ger instruktioner (både var gäller text och bildspråk) och ibland skriver och/eller redigerar själv. Vi söker dig som gillar att arbeta med en bred flora av kreativa uttryckssätt och kan uttrycka dig i text och medverka vid framtagandet av bilder, filmproduktioner, infographics mm. 
En central del i arbetet är publiceringen i kundens CMS Magnolia. Som editor/copy måste du både kunna ändra i befintliga sidor och skapa nya sidor, med hjälp av de mallar och element som finns framtagna. Man ska vara öppen för att testa och ändra löpande i syfte att optimera innehållet för bästa resultat. Exempelvis bör man kunna utföra viss bildredigering. 
Planera större innehållsinitiativ, exempelvis skriva brief för en serie texter kopplade till en kampanj. 
Åtgärda både små och stora ärenden på uppdrag av redaktionens content manager. 
Löpande göra uppföljningar. 
Håll egna kontakter med företrädare för affären i syfte att få direkt input och feedback vad gäller ditt arbete. 
Du kommer att få utbildning i kundens specifika publiceringssätt. 

Övriga kompetenser 

God stilist och rubriksättare med förståelse för vad som flyger 
Noggrann och självrättande 
Förståelse för hur innehåll kan driva försäljning 
Kunskaper om webbanalys och testning 
Vana av att arbeta i CMS, gärna Magnolia 
Kunskaper om hur innehåll ska optimeras för sökmotorer 
Bakgrund som journalist och/eller kommunikatör 
Erfarenhet av att hantera bild- och filmredigering för sociala medier 

Vi tror att du att du gillar utmanande uppdrag och har förmågan att hantera komplexiteten i en stor organisation där det finns ett många intressenter med varierande önskemål. 

Spoon är en contentbyrå. Vi skapar medieupplevelser för våra kunders målgrupper. Vi gör engagerande redaktionellt innehåll som paketeras i olika kanaler. Vi ser till att rätt innehåll når ut och påverkar mottagaren. Vi ger varumärken mening och innehåll. Läs mer om oss på spoonagency.com

Ansök här.

https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/03/typing-1.jpg?fit=1024%2C681https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/03/typing-1.jpg?resize=150%2C150Media Job RekryteringJournalistik & CopywritingStockholm
Låter det här som ett uppdrag för dig? Skicka din ansökan redan idag. Vi intervjuar löpande. Vi söker dig som är intresserad av ett spännande uppdrag som redaktionell konsult hos en av våra viktigaste kunder, en av de ledande telekom-aktörerna. Uppdraget är initialt under perioden april-juni med planerad förlängning i...

MedieJobbs facebook group

Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp