Brinner du för digital kommunikation inom social media och vill arbeta i nära samarbete med verksamheten? Då kan rollen som Social Media Manager på det framgångsrika läkemedelsbolaget Pfizer vara något för dig!

Omfattning: Uppstart i november 2018 under minst 1 års konsultuppdrag, möjlighet till överrekrytering till kunden.

Arbetsbeskrivning:
Pfizer är ett av världens största läkemedelsföretag, och vår stora drivkraft är att hjälpa människor till ett friskare och längre liv. Det gör vi genom att forska fram och tillverka nya läkemedel. Pfizer är idag den största leverantören av medicinska behandlingar i Sverige. Med över 140 läkemedel och vacciner hjälper vi patienter i alla skeden av livet, både genom att förebygga sjukdom genom vaccination och genom att behandla allt från örsprång till hjärt-kärlsjukdom och cancer.

Som Social media manager kommer du att arbeta med ditt team på 6 personer ute i Silverdal, Sollentuna. Du tillhör avdelningen Customer & Digital marketing. Rollen är ny på i bolaget och du kommer att få vara med och skapa och forma rollen efter Pfizers behov men även efter din egen kompetens och intresse.

I ditt uppdrag ingå att;

  • Designa, bygga och behålla Pfizers sociala medier närvaro på deras olika kanaler (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn).
  • Rapportera om alla kampanjers prestanda och utvärdera mot mål (ROI och KPI)
  • Optimera utgifter och prestanda baserat på att identifiera trender och insikter
  • Utveckla nya och kreativa tillväxtstrategier inom social media för Pfizer
  • Samarbeta med olika interna avdelningar för att driva hög standard i de kanaler där de är närvarande
  • Skapa långsiktiga innehållskalendar för aktiviteter på sociala medier
  • Hålla dig uppdaterad om nya sociala medier, bästa praxis och hur våra konkurrenter använder sociala kanaler

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har 2-5 års relevant arbetslivserfarenhet inom området. Du är en kreativ person med erfarenhet av profilering, inriktning och utformning av digitala kampanjer som engagerar, informerar och motiverar riktade publikgrupper. Du har stark kunskap om verktyg för webbplats / social media-analys (till exempel Google Analytics, Adobe, Sprinklr). Du har en mycket god kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt. Vi behöver också att du har mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska. Du har god vana av att arbeta i många parallella projekt i en ständigt föränderlig miljö.

Ansök här.

MedieJobbSociala MediaSollentuna
Brinner du för digital kommunikation inom social media och vill arbeta i nära samarbete med verksamheten? Då kan rollen som Social Media Manager på det framgångsrika läkemedelsbolaget Pfizer vara något för dig! Omfattning: Uppstart i november 2018 under minst 1 års konsultuppdrag, möjlighet till överrekrytering till kunden. Arbetsbeskrivning: Pfizer är ett av världens...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group