Ellos Group är Nordens ledande e-handelsgrupp med e-handelsplatserna Ellos, Jotex, Stayhard och Homeroom. I nära relation med våra miljontals kunder strävar vi ständigt efter att utveckla och erbjuda attraktiva och hållbara erbjudanden inom mode och hemprodukter för hela familjen. För oss är kunden alltid i fokus. Med innovation, kreativitet och hållbarhet söker vi ständigt nya vägar i stort och smått. Ellos Group, med huvudkontor i Borås, är verksamt i samtliga nordiska länder. Ellos Group har ca 550 medarbetare och omsätter runt 2,6 miljarder SEK.

Som Social Media Manager ansvarar du för Ellos sociala kanaler, strategiskt, operativt och skapandet av dess content. En viktig del i arbetet är att säkerställa att all kommunikation i utformning, tonalitet och uttryck sker enligt Ellos strategi för sociala kanaler.

Övergripande ansvar:

  • Driva och utveckla bolagets sociala kanaler
  • Skapa content och kvalitetssäkra uttrycket enligt satta riktlinjer
  • Förvalta och säkra upp kommunikationsstrategin i sociala kanaler Säkra upp mål, syfte och uppföljning för respektive kanal
  • Återrapportering utifrån KPI:er och utveckling Regelbunden kvalitetssäkring med kundtjänst

Du arbetar nära CD och AD kring utförandet av Kommunikationsstrategin och kampanjarbete och du medverkar i processer både inför och under själva kampanjen,

Uppföljning av KPI:er, analys, rapportering kring utfall för respektive kanal samt styrning utgör en viktig del i tjänsten. Utvärdering och utveckling av satt strategi genomförs regelbundet så att den fortsatt ligger i framkant gentemot bolagets målgrupp.

Arbetet innebär stor kontakt med andra avdelningar på bolaget och med externa partners. En viktig del är regelbunden kontakt med kundtjänst för att säkra upp rätt tonalitet och kommunikation med målgruppen anpassad för sociala medier men också för att vara behjälplig gällande inkommande frågeställningar.

 

 

Vi tror att du har högskoleutbildning inom marknadsföring/kommunikation samt några års erfarenhet av arbete med sociala medier internt eller på byrå. Du är intresserad av mode och heminredning, förstår vår målgrupp, och vet hur man bygger upp relationer och skapar engagemang.Du trivs med att variera mellan självständigt arbete och arbete i team och du kan strukturera, planera och genomföra flera parallella projekt.

Som person är du utåtriktad, ansvarstagande, prestigelös och trivs med att arbete i en föränderlig miljö.

 

 

Tjänsten är ett vikariat på ca 6 månader med start enligt överenskommelse.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Anna Westlund, Creative Director Ellos, via mail anna.westlund@ellos.se

Läs mer om företaget och ansök via www.ellosgroup.com/jobb senast den 25 november.

MedieJobbSociala MediaBorås
Ellos Group är Nordens ledande e-handelsgrupp med e-handelsplatserna Ellos, Jotex, Stayhard och Homeroom. I nära relation med våra miljontals kunder strävar vi ständigt efter att utveckla och erbjuda attraktiva och hållbara erbjudanden inom mode och hemprodukter för hela familjen. För oss är kunden alltid i fokus. Med innovation, kreativitet...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group