MTR Express är Sveriges nya snabbtågsbolag mellan Stockholm och Göteborg som tre år i rad blivit utsett till Sveriges bästa tågbolag enligt Svensk Kvalitetsindex. Med fantastiskt service, nya schweiziska tåg, smidiga digital lösningar och en oöverträffad punktlighet har vi höjt ribban för tågresande i Sverige. Vi vill fortsätta att bidra till ett ökat hållbart resande och på sikt också trafikera fler linjer. Nu söker vi en Social Media & Digital Content Manager för att fortsätta öka MTR Express kännedom och bygga engagemang bland kunder.

Din roll hos oss
Som Social Media & Digital Content Manager har du helhetsansvar för MTR Express närvaro,  annonsering och samarbeten i sociala medier (främst Facebook, Instagram och Twitter) samt produktion av innehåll för samtliga kanaler – både grafik, video och text.  Du är en stark ambassadör för MTR Express externt och bygger också engagemang bland kollegor internt.

Dina huvudsakliga uppgifter

 • Definiera MTR Express strategi för sociala medier som innefattar genomtänkta och väl avvägda planer och mål för varje kanal. Bidra till MTR Express övergripande marknadsplan med förslag på aktiviteter och kampanjer för att driva trafik, kännedom och engagemang.
 • Utforma, producera och koordinera eget innehåll och betalda annonser i MTR Express sociala mediekanaler – både bild- och videomaterial samt copy. Koordinera vid behov med extern hjälp för tex. fotografering och filmning.
 • Övergripande ansvar för MTR Express brand-design och övrigt marknadsmaterial i samtliga kanaler, såsom nyhetsbrev, bildmaterial, informationstexter till MTR Express hemsida, MTR Express social medieprofiler – tex Facebook Timeline cover, profibild, thumbnails, mm.
 • Arrangera event och tävlingar för att engagera kunder. Utveckla processer för att proaktivt hitta och engagera nöjda och lojala kunder för att bygga ett community kring MTR Express samt bidra till ökad kännedom
 • Övervaka och hantera kundsynpunkter och frågor samt identifiera möjligheter och risker i användargenererat innehåll som rör MTR Express
 • Utveckla och koordinera MTR Express samarbeten med Influencers
 • Analysera och rapportera utfall av genomförda aktiviteter löpande och ta fram förslag på initiativ för att öka trafik och engagemang
 • Hålla dig uppdaterad på nyheter och trender som är relevanta för ditt arbete – tex. inom järnvägs- och resebranschen, events i de städer vi trafikerar, samt inom social media-verktyg, design och strategi.

Som Social Media & Digital Content Manager ingår du i den kommersiella ledningsgruppen och rapporterar till MTR Express Kommersiella chef. Din placering är i Stockholm med frekventa resor till Göteborg. Du arbetar huvudsakligen dagtid mån-fre men andra tider och dagar kan förekomma.

När du blir en av oss
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.

Hos oss ingår du i en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTR Express fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. Som anställd hos MTR Express får du ta del av våra förmåner, till exempel:

 • Friskvårdsbidrag
 • Gratis massage två gånger om året
 • Rabatt på resor hos MTR Express
 • Rabatter på träningsanläggningar och mycket annat

Start så snart som möjligt.

Du som söker till oss har
För att trivas på MTR Express och för att vara framgångsrik i rollen har du erfarenhet av att skapa engagerande berättelser, budskap och grafik för att driva spridning och engagemang på sociala medier. Du är van och trygg med att ta ett stort ansvar och arbeta självständigt och baserar ditt underlag på kvantitativa metoder. Din erfarenhet av liknande roller har gett dig förmågan att driva flera projekt samtidigt och du trivs i en föränderlig miljö med korta beslutsvägar. Självklart har du också en stor passion för att bygga och vidareutveckla MTR Express som företag och varumärke.

Vidare har du

 • Kandidatexamen inom marknadsföring eller motsvarande
 • Minst 1 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • God förståelse för sociala medier som helhet och effekten av kampanjer i olika sociala medier
 • Goda kunskaper av Microsoft Office Suite, och Adobe Creative Suite
 • Dokumenterad copywrite-erfarenhet
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Peder Osterkamp, Chief Commercial Officer. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester inklusive arbetsprov. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansök här.

MedieJobbSociala MediaStockholm
MTR Express är Sveriges nya snabbtågsbolag mellan Stockholm och Göteborg som tre år i rad blivit utsett till Sveriges bästa tågbolag enligt Svensk Kvalitetsindex. Med fantastiskt service, nya schweiziska tåg, smidiga digital lösningar och en oöverträffad punktlighet har vi höjt ribban för tågresande i Sverige. Vi vill fortsätta att...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group