DIB Hotel har tagit sig an uppdraget att revolutionera hotellmarknaden genom att effektivisera prissättningen och optimera resursallokeringen. Den globala beläggningsgraden, dvs andelen sålda hotellrummen, är 60 %. Det innebär att 40 % av världens hotellrum ekar tomma, vilket vi vill råda bot på.

På www.dibhotel.com lägger kunden bud på sin nästa hotellvistelse. Det är en ospecificerad bokning med vissa preferenser, såsom stad, område i staden, antal stjärnor etc. Den innovativa tjänsten ger hotellen möjlighet att sälja ut sin överkapacitet till ett lägre pris utan att deras varumärkes skadas, samtidigt som kunderna kan köpa marknadens billigaste hotellrum. Det kallar vi win-win-situation!

Organisationen består idag av 13 heltidsanställda, utspridda på kontor i Stockholm, Malmö och Belgrad. Alla anställda är supertrevliga! Du vet den typen av människor som du gärna skulle bjuda på ditt eget bröllop. Sådana är vi.

Kul fakta om DIB Hotel:

 • Vinnare av Wistrand Startup Star 2017.
 • Vinnare av Venture Cup – Best software and media.
 • Uppbackat av några av Sveriges främsta investerare (bl.a. VD:n för ett gigantiskt, svenskt klädmärke som börjar på H).

VI SÖKER EN SOCIAL MEDIA & CONTENT MANAGER

DIB Hotel lanserades i våras och vi är nu på jakt efter någon som på ett kreativt och effektivt sätt kan berätta för världen om vår tjänst och dess fördelar. Ditt primära ansvar är att öka antalet följare, engagera dem, omvandla dem till kunder och i nästa steg även ambassadörer för vår tjänst. Vidare kommer du även att ansvara för kommunikationen gentemot mot hotell.

Du har en sylvass digital penna som skapar både slagkraftiga texter och tilltalande bilder.

DU ÄR

Kreativ

Vi vill inte gå samma väg som våra konkurrenter. Din uppgift är att hitta en annan väg och säkerställa att all vår kommunikation får ringar på vattnet och når fler potentiella kunder än vi egentligen betalar för.

Analytisk
Vi är måna om att beslut baseras på fakta. Du ska kunna göra knivskarpa analyser på kundbeteende, marknadens utveckling, effekten av våra kommunikationsansträngningar m.m.

Hands on

Vackra strategipresentationer i alla ära, men vi är på jakt efter någon som gillar att få lite kommunikationsskit under sina naglar. Det är viktigt att du kan tänka långsiktigt och holistiskt, men att du också gillar att skapa värde här och nu.

Positiv

Bolaget är ungt och innovativt, vilket i sin tur innebär att vi dagligen stöter på nya utmaningar. Du måste vara en riktigt glad prick som inte hoppar av cykeln för att vinden vänder sig emot dig.

Självständig

Vi är en startup. I vår organisation finns ingen byråkrati eller struktur att gömma sig bakom. Du förväntas att vara mycket självgående genom att ta initiativ och ansvar.

ERFARENHET

 • Du har arbetat en hel del med digital marknadsföring. Sociala medier, SEO, SEM, remarketing, e-post etc kan du hantera med tårna i sömnen.
 • Du känner dig förhoppningsvis även bekväm med att skapa grym kommunikation i andra kanaler.
 • Du har troligen avverkat några år på en kommunikationsbyrå, alternativt i en liknande roll på en annan startup.
 • Det är en fördel om du kan hantera Photoshop, InDesign och och/eller andra grafiska program. Vi har förvisso en anställd designer, men ser gärna att du kan producera merparten av allt content själv.
 • Du är extremely proficient på både svenska och engelska.

ARBETSUPPGIFTER

 • Skapa och optimera vårt innehåll i sociala medier. Just nu finns vi på Facebook, Instagram, LinkedIn och Twitter, men kanalutbudet kan komma att breddas.
 • Analysera besöksbeteendet på www.dibhotel.com genom egen-genererad data, Google Analytics, Facebook Business Manager etc.
 • Driva effektiva e-mailkampanjer genom verktyg såsom bl.a. Mailchimp.
 • Etablera värdefulla samarbeten med influencers genom effektiva och mätbara kampanjer.
 • Skapa nyheter av värde som kan plockas av media (PR).

ERSÄTTNING

DIB Hotel erbjuder dig följande kompensation för ditt jobb:

 • Marknadsmässig lön.
 • Fördelaktigt förmånsprogram (friskvård, pension etc).
 • Ovärderlig erfarenhet som kommunikationsdirigent för ett snabbväxande och innovativt företag.
 • Förbaskat mysiga kollegor!

ÖVRIGT

 • All right, du kanske känner att du saknar en eller annan egenskap eller erfarenhet som vi önskar. Häng dock inte läpp. Så länge du är villig är lära dig så kan vi absolut tänka oss att förbise eventuella erfarenhetsbrister.
 • Vi är måna om att bygga en organisation med mångfald.
 • Du kommer att vara den ende i organisationen som arbetar helhjärtat med marknadsföring. En skulle nästan kunna kalla dig marknadschef.

ANSÖKAN

Skicka ditt CV, personliga brev och/eller någon annan form av ansökan till:

Sammy Pergament, VD

sammy.pergament@dibhotel.com

Vid frågor, ring honom gärna på: 0736 12 81 67

Intervjuer sker löpande

https://i2.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/11/DIB-Hotel.png?fit=200%2C200https://i2.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/11/DIB-Hotel.png?resize=150%2C150MedieJobbSociala MediaStockholm
DIB Hotel har tagit sig an uppdraget att revolutionera hotellmarknaden genom att effektivisera prissättningen och optimera resursallokeringen. Den globala beläggningsgraden, dvs andelen sålda hotellrummen, är 60 %. Det innebär att 40 % av världens hotellrum ekar tomma, vilket vi vill råda bot på. På www.dibhotel.com lägger kunden bud på sin...
MedieJobbs facebook group

Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp