Har du en vass penna och kan förmedla komplexa frågor på ett lättillgängligt sätt? Då kan du vara den vi söker! Vi är nu i behov av tillfälligt stöd i form av en skribent till nyhetsredaktionen på Folksamgruppens kommunikationsavdelning. Vi behöver i första hand hjälp – heltid eller deltid – under veckorna 42-52. Därefter finns du på vår näthinna för eventuellt framtida samarbete.

Vi sitter i moderna lokaler på Folksamgruppens huvudkontor i Skanstull, Stockholm.

Det här gör du som skribent på Folksam
Som skribent arbetar du med att skriva allt från reportage till pressmeddelanden. I dina arbetsuppgifter ingår att ha ett brett målgruppstänk i arbetet:

  • Producera innehåll.
  • Nätverka med medarbetare i organisationen för att få in uppslag till artiklar, idégenerering och nyhetsvärdering av innehåll.
  • Visst arbete med rörlig bild kan ingå.
  • Visst PR-arbete kan ingå.

Hos oss blir du en del av en kommunikationsavdelning som skapar framtidens arbetssätt. Du ingår i vår nyhetsredaktion som ansvarar för att styra, samordna och utveckla effektiv kommunikation som stärker Folksamgruppens varumärken och affär. Nyhetsredaktionen är en del av kommunikationssektionen och består av sex personer med olika roller. Vi arbetar nära roller inom press, public affairs, investerarrelationer och medarbetarkommunikation. Dessutom ansvarar vi tillsammans med marknadsavdelningarna för våra olika varumärken för att bidra till totalkommunikation gentemot våra prioriterade målgrupper.

Är du den vi söker?
För att lyckas i rollen som skribent hos oss ska du:

  • Vara student inom journalistik eller medie- och kommunikationsvetenskap och/eller
  • Ha erfarenhet från arbete på nyhetsredaktion eller kommunikationsbyrå.

Så söker du jobbet
Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag om du är rätt för jobbet, vi hanterar ansökningarna löpande. Sista ansökningsdag är den 15 oktober 2018.

Om du vill veta mer om jobbet är du välkommen att höra av dig till avdelningschefen för nyhetsredaktionen, Juha Hartomaa, juha.hartomaa@folksam.se, 0708-316 526.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Har du en vass penna och kan förmedla komplexa frågor på ett lättillgängligt sätt? Då kan du vara den vi söker! Vi är nu i behov av tillfälligt stöd i form av en skribent till nyhetsredaktionen på Folksamgruppens kommunikationsavdelning. Vi behöver i första hand hjälp – heltid eller deltid – under...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group