Är du en god skribent och har erfarenhet av storytelling i digitala kanaler? Har du jobbat nära sälj och tycker om att arbeta i en affärsdriven organisation?!

Till Siemens söker vi nu en content editor. Detta är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals på heltid med omgående start, under sex månader framåt, och goda möjligheter till anställning. Uppdraget är placerat på Siemens kontor i Upplands Väsby i Stockholm. Kontoret kommer att flytta till Arenastaden i Solna under november.

Om jobbet

Som content editor arbetar du såväl strategiskt som operativt med att utveckla och publicera relevant innehåll med utgångspunkt i Siemens verksamhet och i deras olika kommunikationskanaler. Du kommer att använda dig av ett utifrån-och-in-perspektiv i ditt sökande efter historier som är av intresse för våra målgrupper. Ditt innehåll kommer att ge sig uttryck i videos, bilder och text för att kommunicera berättelserna på ett relevant, unikt och trovärdigt sätt. Som content editor kommer du att visa på hur riktad kommunikation kan skapa affärsmöjligheter och hjälpa divisionerna att nå sina affärsmål. För att lyckas med uppdraget behöver du ha en bred och god förståelse för hur olika kommunikationskanaler fungerar och ständigt följa upp hur berättelserna når ut till relevanta målgrupper. Exempel på arbetsuppgifter kan vara;

  • Utveckla och genomföra en strategi och plan för marknadsföring av innehåll inom relevanta affärsområden
  • Utveckla relevant innehåll för aktuella kanaler och målgrupper, exempelvis text, bilder, videos och infografik
  • Hantera datatrafik för att analysera hur budskap når fram till olika målgrupper
  • Samarbeta med nordisk innehållsansvarig och bidra till den nordiska poolen av innehåll. Påvisa hur digital kommunikation kan hjälpa till att nå affärsmål när de är en integrerad del av vår kommunikation

Din profil

Du har relevant utbildning inom kommunikation, marknadsföring och/eller digitala kanaler från högskola eller universitet. Du har god förståelse för kommunikation och kunskap om olika kommunikationskanaler och specifikt inom digitala kanaler. Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med sökmotoroptimering och ett stort intresse av att följa och fördjupa dig i digitala trender samt tycker det är roligt att analysera och optimera innehåll med hjälp av statistik. Vidare har du ett utbrett affärstänk och har förmågan att visa hur riktad kommunikation kan skapa affärsmöjligheter.

Som person är du målorienterad och tar aktivt ansvar för att nå uppsatta mål. Du är en strukturerad individ som är trygg i din kompetens och drivkraftig i din framtoning. Vidare trivs du med utmaningar och att övervinna hinder. Du jobbar självständigt, men ingår i ett team. Du har en god förmåga att identifiera nya affärsmöjligheter och att arbeta kundorienterat. Har du därutöver erfarenhet av, eller intresse för, samhällsutmaningar som urbanisering och infrastruktur är det positivt. Du ska tala och skriva svenska och engelska flytande.

När du blir en av oss

Som konsult hos KIMM/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos KIMM/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på KIMM är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Ansök här.

https://i2.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/09/siemens.png?fit=770%2C450https://i2.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/09/siemens.png?resize=150%2C150MedieJobbArkiv
Är du en god skribent och har erfarenhet av storytelling i digitala kanaler? Har du jobbat nära sälj och tycker om att arbeta i en affärsdriven organisation?! Till Siemens söker vi nu en content editor. Detta är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals på heltid med omgående start, under sex månader...

MedieJobbs facebook group

Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp