Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom kommunikation, litteraturvetenskap, journalistik eller motsvarande och mångårig erfarenhet av språkgranskning samt vana vid målgruppsanpassning av text. Du har även dokumenterad mångårig erfarenhet av arbete med Adobe-programmen och Office-paketet. Praktisk erfarenhet av att arbeta med naturvetenskapligt material, helst geovetenskapligt, är meriterande.

Personliga kvalifikationer
Du har ett strukturerat och noggrant arbetssätt, hög produktionsnivå och är bra på att planera din tid. Du är tydlig i din egen kommunikation och har lätt för att samverka med andra för att kunna utbilda och stödja skribenter i deras utformning av material. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra. Som redaktör är du med under hela processen för rapporter och vetenskapliga publikationer. Du stödjer och är rådgivande till författaren, målgruppsanpassar och språkgranskar texten samt bearbetar och skapar figurer (diagram, foton, kartor och tabeller). Därefter layoutar du publikationerna i SGUs mallar och förbereder material för tryck eller digital publicering och arkivering. Du strukturerar och administrerar produktionen av publikationer. Du ska också vara delaktig i att utveckla arbetet med tillgänglighetanpassning och digital produktion. SGU befinner sig i en period när verksamheten växer, där satsningar pågår för att ta fram och öka användningen av geologisk kunskap för en mer hållbar samhällsplanering och ett konkurrenskraftigt företagande.

SGU har idag nära 300 anställda varav merparten arbetar på kontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingUppsala
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom kommunikation, litteraturvetenskap, journalistik eller motsvarande och mångårig erfarenhet av språkgranskning samt vana vid målgruppsanpassning av text. Du har även dokumenterad mångårig erfarenhet av arbete med Adobe-programmen och Office-paketet. Praktisk erfarenhet av att arbeta med naturvetenskapligt material, helst geovetenskapligt, är meriterande. Personliga kvalifikationer Du...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group