Vill du som erfaren kommunikatör bidra till utveckling av SGUs kommunikationsarbete? Vi har flera stora regeringsuppdrag och ett myndighetsuppdrag som bidrar till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Vi arbetar just nu även med att utveckla vårt kommunikationsarbete där vi behöver förstärka vår grupp. En av myndighetens strategier är att vi ska öka vår synlighet.
Enheten kommunikation består idag av åtta engagerade medarbetare, fem kommunikatörer, två redaktörer för vetenskapliga publikationer samt en medarbetare i kundservice. Vi är inne i en spännande process där vi ska utveckla myndighetens kommunikationsarbete och hoppas du vill vara med och bidra.
Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig som anställd på SGUs kommunikationsenehet ett spännande uppdrag som präglas av både lång-och kortsiktigt arbete. På enheten ingår du i ett team av kommunikatörer där du även arbetar tätt med andra avdelningar för att stödja dem i arbetet med både intern och extern kommunikation. Arbetet präglas av en stor variation av arbetsuppgifter som kan innebära alltifrån utarbetande av kommunikationsplaner och utvecklingsarbete till operativt genomförande. Du får arbeta med kommunikation via olika kanaler och inom olika projekt som även innebär samarbete med andra organisationer. I arbetet kan även eventplanering och genomförande ingå. Arbetet innebär många arbetsuppgifter parallellt och stundtals ett högt tempo.
Kompetens

Vi söker dig som har:

  • Universitets-/högskoleutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer är likvärdig,
  • minst två års erfarenhet av både internt och externt kommunikationsarbete,
  • mycket goda kunskaper i form och text, på såväl svenska som engelska. Vänligen bifoga arbetsprover med tre olika exempel på där text och form samspelar,
  • aktuell erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete och förändringsarbete,
  • vana vid webpublicering och digitala verktyg för kommunikationsarbete.

Meriterande erfarenheter och kompetens:

  • erfarenhet av offentlig upphandling,
  • erfarenhet av bild- och filmproduktion,
  • intresse för och kunskap inom naturvetenskap,
  • erfarenhet av eventplanering och genomförande alternativt projektledning.

Personliga kvalifikationer
Vi söker dig som är drivande och initiativtagande. Du är van att arbeta i team och bygga nätverk där mycket god samarbetsförmåga är också en viktig färdighet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för denna tjänst.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidare anställning på heltid där 6 månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort: Uppsala
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Åse Wästberg, 070-346 10 75
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2021-01-12. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår hemsida. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationUppsala
Vill du som erfaren kommunikatör bidra till utveckling av SGUs kommunikationsarbete? Vi har flera stora regeringsuppdrag och ett myndighetsuppdrag som bidrar till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Vi arbetar just nu även med att utveckla vårt kommunikationsarbete där vi behöver förstärka vår grupp. En av myndighetens strategier är att vi...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group