Creuna söker en SEO/SEM Specialist som kan bidra till att bredda vårt erbjudande inom sökmotoroptimering och innehåll. Du ligger i framkant inom området och förstår kopplingen mellan kvalificerad trafik till rätt målgrupp kopplat till affären.

Förmodligen jobbar du idag i en verksamhet som liknar Creunas där du självgående arbetar strategiskt och taktiskt med sökmotoroptimering för komplexa kunder hela vägen fram till leverans. Du har bred erfarenhet av SEO/SEM och hur resultat bäst bör presenteras, likväl som kunskap om digital analys och optimering.

I rollen som SEO/SEM Specialist kommer du tillsammans med 10st analytiker och SEO Specialister att ansvara för våra kunders SEM strategier samt optimering av innehåll utifrån ett redaktionellt och tekniskt perspektiv. Arbetet innefattar att praktiskt granska och optimera webbplatser och att tillsammans med kund och kollegor arbeta fram sökstrategier i syfte att förbättra placering på sökmotorer, öka intäkter och bygga kännedom kring kundens verksamhet. För detta krävs det att du som specialist löpande följer med i utvecklingen och ligger i framkant för att vägleda och instruera din omgivning. Tjänsten kräver god kommunikationsförmåga i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du arbetar med fokus på att skapa synergier med övriga medieaktiviteter för att därigenom maximera kundens medieinvesteringar. Du blir därför en viktig spindel i nätet och kommer att arbeta direkt mot kunders informations- och marknadsavdelningar. Du är van med att presentera strategier i syfte att nå uppsatta mål.

På Creuna är det viktigt med kompetensspridning så en del av ditt arbete kommer att innebära att hålla presentationer och utbilda både kunder och anställda på Creuna inom området. Du kommer att ingå i en gruppering med befintliga webbanalytiker med flera års erfarenhet av webbanalys och sökmotoroptimering.

Krav
Analytiska och kommunikativa kunskaper
Flerårig erfarenhet av att arbeta specialiserat med SEO/SEM
Stark servicekänsla och kundorientering
Google Adwords Certified Individual
Searchmetrics
Google Search Console, Google Analytics
Meriterande:
Klipfolio/Tableu
Social media marketing
Digital Analys
Advanced Web Ranking, SEOMoz
Innehållsstrategier
Remarketing
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Creunas kontor på Kungsholmsgatan i Stockholm. Tillträde omgående, eller enligt överenskommelse.

Skicka ansökan (personligt brev + CV) till Fredrik Cederlöf, Business Intelligence Director, fredrik.cederlof@creuna.se . Ange referensen ”SEO/SEM Specialist – Stockholm”. Vi läser ansökningar och kallar till intervju löpande. Givetvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

MedieJobbStrategiStockholm
Creuna söker en SEO/SEM Specialist som kan bidra till att bredda vårt erbjudande inom sökmotoroptimering och innehåll. Du ligger i framkant inom området och förstår kopplingen mellan kvalificerad trafik till rätt målgrupp kopplat till affären. Förmodligen jobbar du idag i en verksamhet som liknar Creunas där du självgående arbetar...

MedieJobbs facebook group

Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp