Hänt Nyheter är en ny redaktion inom Hänt-gruppen. Vi bevakar bland annat aktuella händelser, politik, brott, sport och människoöden. Vi vill skapa journalistik som är uttrycksfull, spännande, full av fakta och lätt att förstå för en bred publik.

Vi vill nu ta nästa steg i utvecklingen av vår nyhetsbevakning och därför söker flertalet reportrar och redaktörer, med tillträde både innan och efter sommaren.

Detta passar dig som älskar breaking news, nyhetsjournalistik och fascinerande berättelser. Dessutom får du chansen att få tillhöra ett av Sveriges mest expansiva mediehus: Aller Media.

Vi söker reportrar och redaktörer till såväl dagtid som skiftgång.

Vi söker dig som

  • Har erfarenhet från breaking news-arbete på en digital nyhetsdesk (till exempel kvällspress)
  • Har det digitala arbetssättet i ryggraden och hittar, producerar och distribuerar nyheter snabbt och effektivt
  • Är skicklig på rubrik- och bildsättning
  • Är självgående och kreativ, lyfter luren ofta och ser till att vi får unikt material
  • Snabbt producerar rewrites och adderar det som skapar värde
  • Brinner för att hitta innehållet som sticker ut och gör skillnad, och som får läsarna att komma tillbaka gång på gång

Vi ser gärna seniora kandidater, men det finns också plats för de med kortare erfarenhet. Vi vill ha en mix av medarbetare, med olika erfarenheter och bakgrunder.

Vem är du?

  • Du är förmodligen utbildad journalist och har gärna en bakgrund från kvällspress eller andra mediehus med ambitiös online-satsning. Du vet hur man jobbar enligt pressens etiska regler.
  • Det är meriterande att vara bred i sin grund. Har du specialkompetens, till exempel erfarenhet av krimjournalistik, så är det ett klart plus.
  • Du trivs med att jobba i ett lag och drivs av att skapa en attraktiv produkt. Vi arbetar datadrivet och ser att du har vana att utifrån data bidra till utveckling av vårt innehåll.

Vad vi erbjuder

Du kommer att arbeta i ett företag i konstant utveckling där ingen dag är den andra lik. Det är en kreativ miljö där allt är möjligt. Här har vi en peppande kultur där vi jobbar mot gemensamma mål och supporterar varandra. Hos oss får du en viktig roll på en spännande och kreativ arbetsplats i ett mediehus där vi gillar förändring. Vi är ett företag med mycket kärlek för våra anställda, användare och kunder!

Sök!

Placering är vid vårt kontor vid Östermalmstorg i centrala Stockholm. Vi tillämpar ett arbetssätt som vi kallar för Life@allermedia vilket innebär en mix av arbete från vårt kontor i centrala Stockholm och från respektive medarbetares hemmakontor, eftersom vi tror att det skapar positiva effekter i vårt arbete och möjliggör mer balans i livet.

Vi utvärderar kandidater löpande så sök snarast – dock senast den 12 juni 2022.

Anställningarna är initialt tidsbegränsade, men det finns goda möjligheter till förlängning och även tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Hör av dig!

Tveka inte att att höra av dig till oss om du har frågor angående tjänsten eller företaget. Kontakta Thomas Eriksson: thomas.eriksson@aller.com

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Hänt Nyheter är en ny redaktion inom Hänt-gruppen. Vi bevakar bland annat aktuella händelser, politik, brott, sport och människoöden. Vi vill skapa journalistik som är uttrycksfull, spännande, full av fakta och lätt att förstå för en bred publik. Vi vill nu ta nästa steg i utvecklingen av vår nyhetsbevakning och...


Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group