Vi söker dig som brinner för lokaljournalistik och vill bidra till att stärka vår bevakning av Småland med journalistik som är angelägen och nära för smålänningarna.
Webben och sociala medier är för dig lika naturliga publiceringsvägar som tv-rutan.
SVT: s uppdrag är att spegla hela samhället och därför söker vi medarbetare som med sin bakgrund kan tillföra nya perspektiv och som har nätverk i alla delar av samhället.

Arbetsuppgifter
Som reporter på SVT producerar du egna reportage från idé till publicering. I jobbet ingår att filma, redigera och publicera på alla plattformar. Vi ser därför erfarenhet av nyhetsarbete på digitala plattformar som meriterande.

För tjänsten krävs

  • Journalistutbildning från högskola eller motsvarande erfarenhet.
  • Kunskap i digitalt nyhetsarbete, filmning och redigering.
  • Några års erfarenhet av arbete som nyhetsreporter med vana att fatta egna publicistiska beslut
  • Körkort för personbil.

Vem är du?
Du är en driven, flexibel och mångsidig journalist med förmåga och intresse av att självständigt ta fram egna nyheter. Vi söker dig som vill ge publiken i Småland angelägna nyheter som är anpassade till nya medievanor där webb och sociala medier är minst lika viktiga plattformar som TV, och där mobiltelefonen är ett lika självklart arbetsredskap som block, penna och kamera en gång var. Det är självklart för dig att hitta och sprida nyheter via sociala medier. Du är beredd att prova nya metoder som främjar medskapande från publiken. Vi ser gärna att du har ett stort kontaktnät i bevakningsområdet.
Det är viktigt att du delar public service värdegrund om det demokratiska samhället och allas lika värde.

Vilka är vi?
Vi är SVT Nyheter Småland med drygt tjugo medarbetare som producerar lokala nyhetssändningar och nyheter online för Småland. Vi har huvudredaktionen i Växjö och en mindre redaktion i Kalmar. Vi ingår i SVT Nyheter Syd som också har redaktioner i Karlskrona, Helsingborg och Malmö. Syds gemensamma bevakningsområde är Blekinge, Småland och Skåne.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Kalmar. Tillträde i slutet av april. Sista ansökningsdag är den 28 februari.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta redaktionschef Tomas Lundström, tomas.lundstrom@svt.se. Fackliga frågor besvaras Richard Söderberg, Unionen, Hanna Nilsson, SJF. Samtliga nås via växeln 0470-778700.

Ansök här.

https://i0.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2016/02/SVT_logo.png?fit=710%2C342https://i0.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2016/02/SVT_logo.png?resize=150%2C150MedieJobbJournalistik & CopywritingKalmar
Vi söker dig som brinner för lokaljournalistik och vill bidra till att stärka vår bevakning av Småland med journalistik som är angelägen och nära för smålänningarna. Webben och sociala medier är för dig lika naturliga publiceringsvägar som tv-rutan. SVT: s uppdrag är att spegla hela samhället och därför söker vi medarbetare...