SVT Nyheter Västernorrland vill vi göra journalistik som är nära, engagerande och viktig för människor i vardagen. Vi söker en driven och nyfiken reporter som gillar att växla mellan högt nyhetstempo och egna granskningar.Som brinner för den lokala journalistiken och vill bidra med att förstärka vår bevakning i Västernorrlands län. Vi ser gärna att du har erfarenhet av redaktörsrollen då det även kan bli aktuellt med inhopp som redaktör ibland.
Vi söker en reporter med placering på redaktionen i Sundsvall. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 11 månader.
Arbetsuppgifter
Som reporter på SVT nyheter Västernorrland producerar du nyheter från idé till publicering. I jobbet ingår att göra research, intervjua, filma, redigera och publicera online och i tv-sändningen. Du skriver artiklar och paketerar nyheterna för onlinepublicering.
Vem är du?
Du är en nyfiken person som vet vad en bra nyhet är och drivs av att få göra skillnad med din journalistik. Du vet hur en historia ska berättas på bästa sätt i rörlig bild online och har en god känsla för att sätta nyheter i ett sammanhang. Du är självgående och har ett stort eget driv och förmåga att starta, planera, genomföra och paketera egna nyheter. Du håller en hög kvalitet på dina jobb och är noggrann. Om du dessutom har erfarenhet av att arbetsleda andra och kan växla mellan olika roller är du extra intressant för oss.

För anställningen krävs:

  • Journalistutbildning från högskola eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt
  • Erfarenhet av arbete som reporter på nyhetsredaktion
  • Erfarenhet av rörligt bildberättande online
  • B-Körkort
  • God lokalkännedom och ett stort kontaktnät i Västernorrlands län är meriterande
  • Erfarenhet av arbete som redaktör på en nyhetsredaktion är meriterande

Vilka är vi?
SVT Nyheter Västernorrland bevakar Västernorrlands län. Vi är ett tjugotal medarbetare som jobbar åt SVT i Sundsvall och har en lokal redaktion i Örnsköldsvik. På redaktionen i Örnsköldsvik arbetar två reportrar.
Vårt uppdrag
SVT: s uppdrag är att spegla hela samhället och därför söker vi medarbetare med olika bakgrund som kan tillföra nya perspektiv. Vi värdesätter kompetens hos dig som sökande som går utanför det vi redan har på redaktionen. Det är viktigt att du delar public service värdegrund om det demokratiska samhället och allas lika värde.
Om anställningen
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 11 månader.
Välkommen med din ansökan senast 28 februari 2021. Vi jobbar löpande med denna rekrytering, så skicka in din ansökan redan idag.
Frågor
Har du frågor om anställningen kontakta redaktionschef Carola Isaksson. För fackliga frågor kontakta Monica Östemark, (SJF). Ylva Holmgren (Unionen) Samtliga nås via växeln 08-784 00 00.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingSundsvall
SVT Nyheter Västernorrland vill vi göra journalistik som är nära, engagerande och viktig för människor i vardagen. Vi söker en driven och nyfiken reporter som gillar att växla mellan högt nyhetstempo och egna granskningar.Som brinner för den lokala journalistiken och vill bidra med att förstärka vår bevakning i Västernorrlands...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group