Kompetent och kreativ redaktion söker reporter

P4 Jönköping är känt för sina vassa nyheter och sitt stora radiokunnande. Något som de senaste åren resulterat i både Guldspade och nomineringar till Stora Radiopriset. Vi har vår arbetsplats i nya moderna lokaler centralt i Jönköping i ”Gamla brandstationen”.

Vi söker nu en samhällsintresserad och kreativ reporter. Du kommer att jobba mot program, webb och sociala medier. Du är nyfiken, personlig, allmänbildad och går igång på nyheter. Du vågar bjuda på dig själv och gillar att ha kontakt med publiken, oavsett om det är via sociala medier eller i direktsändning och lämnar gärna redaktionen för att möta publiken.

Du vågar också tänka i nya banor och bidrar till nya perspektiv på redaktionen. Du vågar också ta plats, men är samtidigt flexibel och har lätt för att samarbeta.

Du vågar ställa de obekväma frågorna och klarar av att göra ansvarsutkrävande intervjuer i direktsänd radio.

Du har egna idéer och tar egna initiativ, men är också lyhörd för andras uppslag och tankar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Rapportera direkt på plats vid olika former av händelser
Publicera material både på webb och sociala medier
Vara stöd till våra programledare under sändning och hoppa in som sidekick.
Ha koll på nyhetsutvecklingen och kunna prata om det direkt i program när det händer.
Bakgrund och kvalifikationer
Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
Breda samhällskunskaper är ett krav
Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav
Kännedom om Jönköpings län är meriterande
Erfarenhet av att använda sociala medier aktivt som ett journalistiskt verktyg är meriterande
Språkkunskaper utöver engelska är meriterande
Körkort är ett krav
Ett brett och kulturellt välförgrenat kontaktnätverk är önskvärt
Vad erbjuder vi? Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Anställning Tjänsten är en programanställning på heltid fr om 2016-08-29 tom 2017-05-30 . Rekrytering sker löpande. Placeringsort är Jönköping .

Ansökan Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval . Hög kompetens är en viktig förutsättning för att vi ska klara våra uppgifter. I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund. Vi vill ha din ansökan senast 2016-07-17.

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Peter Olsson , kanalchef , 036 – 215 66 57 . För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Sara Källberg, sara.kallberg@sverigesradio.se eller 011-495 41 05

Fackliga frågor besvaras av Karin Malmsten SJF, tel. 036-2156660 eller Bo Dahlén, Unionen, tel. 036-21 56644 samt Saco som nås via saco@sverigesradio.se .
Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingJönköping
Kompetent och kreativ redaktion söker reporter P4 Jönköping är känt för sina vassa nyheter och sitt stora radiokunnande. Något som de senaste åren resulterat i både Guldspade och nomineringar till Stora Radiopriset. Vi har vår arbetsplats i nya moderna lokaler centralt i Jönköping i ”Gamla brandstationen”. Vi söker nu...


Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp