Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radio toppade Förtroendebarometern 2016, för sjätte gången.

Ligga med P3 är en podd om sex och relationer för unga i åldern 15-24 år. Till vår redaktion söker vi en utåtriktad och driven reporter. Hos oss får du möjlighet att göra helt unik och viktig journalistik för den unga målgruppen lyssnare. Ligga med P3 jobbar luststyrt och arbetsklimatet är gott.

Till din ansökan vill vi att du bifogar ett dokument där du utifrån Ligga med P3s format beskriver en reportageidé som passar programmet. Vi vill veta vad du skulle vilja göra, vilka som skulle medverka och varför lyssnaren skulle tycka att det var intressant och spännande. Vi vill även veta hur du efter publicering får så stor spridning som möjligt av innehållet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Kläcka idéer och bearbeta dem ihop med kollegorna
 • Boka intervjuer, genomföra intervjuer och webbpublicera
 • Research
 • Producera innehåll till redaktionens digitala kanaler
 • Ha en dialog med lyssnarna via sociala medier
 • Hålla koll på vad som diskuteras i sexualitetsvärlden

Bakgrund och kvalifikationer

 • Journalistisk utbildning eller motsvarande erfarenhet är meriterande
 • God kännedom om berättande i digitala medier är ett krav
 • Erfarenhet av att hitta intervjupersoner är ett krav
 • God kännedom om och ett stort nätverk inom P3s målgrupp är ett krav
 • Erfarenhet av att hitta unika och egna vinklar är ett krav
 • Uppdaterad på nyheter och forskning kring sexualfrågor är meriterande

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande . Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här .

Anställning
Tjänsten är en programanställning på 80% för perioden 2017.05.02 – 2017.12.31, med möjlighet till förlängning. Placeringsort är Malmö.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-02-26 .

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Tobias Wallin, tf programchef, 040-666 56 31. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Astrid Bergön, 040-666 55 93.

Fackliga frågor besvaras av Tomi Lehikoinen, Unionen, tel 08-784 15 82, Lotta Malmstedt SJF, tel 040-666 55 72 eller SACO som nås via saco@sr.se.

Ansök här.

https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/02/IMG_6276.jpg?fit=1024%2C683https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/02/IMG_6276.jpg?resize=150%2C150MedieJobbJournalistik & CopywritingMalmö
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision...