SVT Nyheter är och ska vara relevant och tillgängligt för hela svenska folket. På senare tid har SVT Nyheter tagit stora kliv framåt med nyhetssajten och nyhetsappen, och en helt ny teknik och kultur för livesändningar i skarpa nyhetslägen har vuxit fram. Mitt i denna snabba och spännande utveckling är SVT Text fortfarande en populär och relevant plattform. Cirka 1,3 miljoner människor använder någon del av SVT Text dagligen, och nu söker vi journalister som vill arbeta med denna plattform på SVT Nyheter online.

Arbetsuppgifter:
Som reporter på SVT Text krävs förmågan att vara stringent och nyhetsvärdera ett aldrig sinande flöde nyheter och skriva om de intressantaste nyheterna på SVT Text. Det krävs en god förmåga att skriva såväl fort som kortfattat – utan att göra avkall på kontext och begriplighet.
Det handlar till stor del om att bearbeta material från TT och den egna nyhetssajten, men det är även viktigt att ha koll på vad både svenska och internationella nyhetssajter publicerar.
Det är viktigt att ha ett gott språköga. Det är även mycket viktigt att kunna fatta snabba beslut och kunna vara självgående. Det finns ingen redaktör som detaljstyr arbetet – det gör SVT Text-reportern själv. Det är även SVT Text-reportrarna själva som uppdaterar ”löpet”, sidan 100, där de viktigaste nyheterna som man själv och SVT Sport publicerar på SVT Text ska vara synliga. SVT Text har stor trovärdighet bland läsarna, och det är viktigt att vara noggrann med vilka uppgifter man väljer att publicera.

Vi ser att du:
Är driven och ansvarstagande
Har gott omdöme
Är lyhörd och nyfiken
Är lösningsorienterad och duktig på att samarbeta
Gärna har erfarenhet av att ha arbetat på en större nyhetsredaktion
Det är viktigt att du delar SVT:s värdegrund om det demokratiska samhället och alla människors lika värde.

Det är i första hand frågan sommarvikariat men vi har även behov av inhoppare. Du arbetar uteslutande på SVT Nyheter onlines redaktion i Stockholm.

Vi kommer att hantera ansökningar löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Fia Linderström (sofie.linderstrom@svt.se). Fackliga frågor besvaras av Pia Weisberg (Journalistförbundet), Lameck Muwanga (Unionen) samt Dena Bajic (Saco). Samtliga nås via växeln, tfn 08-784 00 00.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
SVT Nyheter är och ska vara relevant och tillgängligt för hela svenska folket. På senare tid har SVT Nyheter tagit stora kliv framåt med nyhetssajten och nyhetsappen, och en helt ny teknik och kultur för livesändningar i skarpa nyhetslägen har vuxit fram. Mitt i denna snabba och spännande utveckling...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group