Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Oberoende, trovärdig, öppen och nyskapande är vår värdegrund. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och kulturskapare. Sveriges Radio toppar Förtroendebarometern 2016, för sjätte gången. Läs mer på sverigesradio.se.

P3 är radio för och av unga människor i Sverige. Rolig och viktig radio med ett innehåll att skratta åt, reagera på, sjunga med i eller städa till. Vi satsar på ett brett programutbud där en del program tilltalar många olika sorters människor medan andra är lite smalare. För oss är detta vad som menas med Public Service-radio, radio i allmänhetens tjänst.

Sveriges Radio Kulturnytt är Sveriges största nyhetsprogram för kultur med tio sändningar om dagen i P1, P2 och P4 som når 1,3 miljoner lyssnare varje dag. I Kulturnytt hör du det senaste när det gäller nyheter, reportage, recensioner och kommentarer från och om kulturens värld – initierat och engagerat.

Sveriges Radio Västerbotten söker en nyhetsjournalist till P3 Nyheter och Sveriges Radios Kulturnytt. Uppdraget är fördelat på en halvtid var för de båda redaktionerna. Du som söker tycker om nyhetspulsen och brinner för att hitta egna nyheter både för de unga i P3s målgrupp och för Kulturnytts publik. Du är innovativ och vill och kan hitta nya sätt att hitta och publicera nyheter. Du tycker om att experimentera med form i nyhetsinslag och i sändningar och du har erfarenhet av interaktivt nyhetsarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Hitta egna nyheter med fokus på kultur och P3s målgrupp
• Bevaka och granska kultur både nationellt och internationellt
• Sprida de egna nyheterna i radio, i sociala medier och på programmens sajter

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistisk utbildning eller motsvarande erfarenhet är meriterande
• Erfarenhet av att hitta egna nyheter är ett krav
• God kännedom om P3s målgrupp är ett krav
• Goda kunskaper inom kulturområdet är ett krav
• Digital kompetens är ett krav
• Erfarenhet av nyhetsarbete i radio är meriterande
• Goda kunskaper i engelska och talar gärna andra språk väl är meriterande
• Erfarenhet av redigeringsverktyg för radio är meriterande
• Körkort är ett krav

Eftersom en stor del av arbetet utförs tillsammans med andra krävs det att du har en god samarbetsförmåga. Du är även initiativtagande och självgående. Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser därför mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har ett brett kontaktnät inom olika delar av samhället och vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla hela samhället med publiken i fokus gör att arbetsplatsen är dynamisk och mångfaldsbegreppet är centralt. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här .

Anställning
Tjänsten är en programanställning på heltid under perioden 2016-11-01 t.o.m. 2017-07-31, med eventuell möjlighet till förlängning. Placeringsort är Umeå.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast 2016-09-30

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Karin Grönberg, Programchef Riks, tel: 090-17 17 30. För frågor kring din ansökan kontakta Desire Lindström, HR Partner, tel: 090-17 17 57. Fackliga frågor besvaras av Åsa Sundman SJF eller Marianne Brush Unionen, båda nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. SACO: s företrädare kontaktas via e-post saco@sr.se

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingUmeå
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Oberoende, trovärdig, öppen och nyskapande är vår värdegrund. Som en av oss är du med och bidrar till...


Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp